Słyszeliście coś takiego, że babcia może się nazywać prawdziwą babcią tylko wtedy kiedy ma wnuczkę w swojej linii czyli żeńskiej? To samo z dziadkiem? Wtf? Dzisiaj znajomi nam takie wieści oznajmili. Pierwsze słyszę szczerze coś takiego.... #rodzina #rodzice #dom #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pytanie
@art212: Brak kodu kulturowego. To jest ludowy zwyczaj dokuczania babci i dziadkowi jeśli babcia nie ma wnuczki a dziadek wnuka. Nie wiem gdzie się wychowałeś ale mam 46 lat i nigdy nie spotkałem osoby która o tym nie wiedziała.
Słyszeliście coś takiego, że babcia może się nazywać prawdziwą babcią tylko wtedy kiedy ma wnuczkę w swojej linii czyli żeńskiej?
@art212: tak, ale myśleliśmy, że to taki żart. Moja mama została prawdziwą babcią (córka urodziła córkę) w dzień babci i przez to właśnie spotkaliśmy się z tym określeniem.
@art212: okolice Mławy u nas sobie tak dziadki dokuczaja,dogryzaja. Forma żartu. Jeżeli urodził się wnuk to nie jest babcia tylko żona dziadka. Jeżeli urodziła się wnuczka to jest się mężem babci a nie dziadkiem.
Dużo pytań o to czy da się kupić spodnie na takie uda? Da się. Pytania czy jest powodzenie u kobiet? Jest. Czy wyglądam jak monstrum na codzień? Chyba nie.
@art212: Nie ponosimy odpowiedzialności za to, z kim się zadajesz. :-)
@psychoultras: chyba ludu ze wschodu
no to już spotkałeś nawet kilka
@art212: tak, ale myśleliśmy, że to taki żart.
Moja mama została prawdziwą babcią (córka urodziła córkę) w dzień babci i przez to właśnie spotkaliśmy się z tym określeniem.