Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
XxL3oNsxX +5
Nie umiem w tagi, więc lecę bez
Czy mam kryzys wieku średniego? Nie wiem tak mi moja mówi, a dlaczego?
Ja lvl 30 ona 17, w styczniu dopiero 18
Ciągle mi jedzie że mam kryzys wieku średniego bo za małolatę się wziąłem, a widze ze mnie kocha, a z drugiej strony ma takie zachowania że czasami mam ochotę to zakończyć.
Czy mam kryzys wieku średniego? Nie wiem tak mi moja mówi, a dlaczego?
Ja lvl 30 ona 17, w styczniu dopiero 18
Ciągle mi jedzie że mam kryzys wieku średniego bo za małolatę się wziąłem, a widze ze mnie kocha, a z drugiej strony ma takie zachowania że czasami mam ochotę to zakończyć.

Czy da radę przekopiować pliki z HDD ubuntu na dysk SSD z windowsem na pokładzie poprzez kieszeń USB?
#windows #linux #ubuntu
@czlowiek_malpa_z_ochrony: W recovery mode próbowałeś? Na czym ci się zawiesza? Sprawdzałeś? Umiesz edytować cmdline w grub?
Nie bezpośrednio bo windows jest upośledzony. Najłatwiej odpalić ubu z pendrive, zamontować partycję ubuntu z plikami na hdd i przekopiowac pliki na partycję windowsa.
https://askubuntu.com/questions/141606/how-to-fix-the-system-is-running-in-low-graphics-mode-error
System się nie bootuje staje na grafice Ubuntu, bez możliwości wpisania hasła. uruchamiam terminal poprzez dopisanie komendy nomodeset, później wyskakuje żeby wejść low graphic mode ale nie przechodzi dalej. Uruchamiam terminal poprzez alt ctrl f1, ale tam nawet żadnych aktualizacji nie mogę zainstalować pomimo tego że są dostępne.
Spróbuję z pendrive uruchomić.
Nie jestem biegły z Linuxem
@czlowiek_malpa_z_ochrony: ale w recovery mode nie ma grafiki. Opisz w jaki sposób uruchamiasz recovery mode.
Włączyłem też w grub recovery mode, uruchamia się i wyskakuje komunikat low graphic mode którego nie mogę przejść, mogę uruchomić tylko terminal alt ctrl f1
W zasadzie tyle ci powinno wystarczyć. By się nie rozpisywać, masz narzędzia w tui. Wpisujesz nm-tui. Łączysz się z netem. Sprawdzasz czy apt przechodzi bo pisałes, że się na aktualizacji
@czlowiek_malpa_z_ochrony: Mam nadzieję, że sobie nie nadpisałeś sarej partycji z plikami xD
Normalnie, jak masz podpięty dysk pod kompa to normalnie powinieneś widzieć partycje ubuntu. Btw czemu przeinstalowałeś ubuntu? Pisałem ci żebys sobie z pendrive odpalił ubuntu a nie przeinstalowywał xD