Witam mam problem z procesorem Ryzen 5 3600. Temperatura po 10 minutach stresu to 81 stopni i wydaję mi się to że jest to za dużo. Chłodzenie spartan 4 argb, płyta AsRock b450m steel legend. Czym może być spowodowana taka temperatura? #pc #pcmasterrace #amd #ryzen #silentiumpc
@Grzejson: Chłodzenie ma dość duże znaczenie. Spartan 4 to nie jest jakaś mega konstrukcja toteż temperatura może tak wzrosnąć. Lepszym wyborem byłaby Fera 3 albo najlepiej Fortis 3 czy chyba już trudno dostępny Grandis. Są też droższe chłodzenia jak Dark Rock 4, ale to już wyższa półka. Duże znaczenie ma też obudowa. Jeżeli w środku jest ścisk i nie ma żadnego wentylatora, to przydałby się chociaż jeden na tył, żeby
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
#pc #pcmasterrace #amd #ryzen #silentiumpc
źródło: comment_1594130139G3dZQ0jzfCwFTuRUqNOG4U.jpg
PobierzLepszym wyborem byłaby Fera 3 albo najlepiej Fortis 3 czy chyba już trudno dostępny Grandis. Są też droższe chłodzenia jak Dark Rock 4, ale to już wyższa półka.
Duże znaczenie ma też obudowa.
Jeżeli w środku jest ścisk i nie ma żadnego wentylatora, to przydałby się chociaż jeden na tył, żeby