Wpis z mikrobloga

7 gowniakow, robione rok po roku, parzą się jak króliki i dej. A w komentarzach kolejni piszący „Niech Bog was błogosławi, dzieci to największy dar!”.

Jak mnie takie coś triggeruje...do cholery nie stać Cię na większe mieszkanie/dom/utrzymanie to nie rób dzieci, a jak juz bardzo musisz to jedno wystarczy.

Ten kraj to patologia i tacy ludzie wybierają nam rząd i prezydenta.

#zrzutka #patologiazewsi #patologiazmiasta #500plus #gownowpis #dej
Kwasna_Ostryga - 7 gowniakow, robione rok po roku, parzą się jak króliki i dej. A w k...

źródło: comment_1594124470qz4NIb5B2AvujQr3b5n57P.jpg

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Kwasna_Ostryga: większość tych zbiórek to bzdury. Albo na dom dla patologii, albo na samochód dla laski za ładną buzię, albo na "leczenie" w klinice doktora stuleja w USA gdzie przeprowadzają zabiegi za 8mln złotych o mocno wątpliwej skuteczności, bo gdyby były skuteczne to medycyna ma to do siebie, że metody operacji są powtarzalne pod każdą szerokością geograficzną. Jak Polacy przeszczepili pierwszy raz twarz tak skutecznie to pół roku później Amerykanie
  • Odpowiedz
@smileplease: nadal nawet nie przemknąłem nic o normalnych osobach, tylko o nienormalnych patologiach. Nie mówię, że wszyscy tacy są. Piętnuję i będę piętnować tylko tych, którzy wiedzą, że ich nie stać i świadomie robią dzieciaki wręcz taśmowo. Nie mam nic do normalnie funkcjonujących rodzin wielodzietnych. Mam za to bardzo dużo do ludzi, którzy nie potrafią ocenić sytuacji, że "hej, nie stać nas na utrzymanie kolejnego dziecka, zacznijmy się zabezpieczać!"
  • Odpowiedz
@Kwasna_Ostryga: @Arveit: @Megawonsz_dziewienc:

Ale wy jesteście materialistycznymi głąbami. Pokolenie które narzeka na wydatki, nie ma kasy na czynsz, ale kawa ze starbucksa musi być, netflix musi być, jakieś inne gównoatrakcje, typu czipsy, kebab, monsterek i żarcie na wynos musi być.A potem się dziwią że pieniądze przeciekają przez palce, wydając 1000zł na jedzenie na osobę, nie wiedząc że za 1/3 tej kwoty można się wyżywić. Wpieprzacie tą
  • Odpowiedz
@PolishDoomer: no to nieźle masz w głowie nierozgrzebane. Fajna diagnoza, tylko szkoda, że nietrafna. Powtórzę raz jeszcze:

Jeżeli ktoś robi dzieciaki wiedząc, że go na to nie stać, to jest debilem k---a j-----m i się go powinno sterylizować.
  • Odpowiedz
@Arveit: Sterylizuj siebie naziolu. Co to znaczy że go k---a nie stać? Dzieci są często motorem napędowym aby lepiej zarabiać i stworzyć im lepsze warunki życia, a nie odwrotnie. Pary po 30-35 lat mający dobre życie i nadal się nie decydują na dziecko -często to nie kwestia kasy, a odpowiedzialności której nie chcą albo się boją.
  • Odpowiedz
@PolishDoomer: Wole to, co opisujesz, aniżeli socialo-dejów płodzacych kolejne socjalo-deje. Ja muszę zapieprzać, żeby utrzymać bombelki, a bombelki potem będą całe życie na utrzymaniu państwa, bo do roboty nie chce się iść. Wole rodzine wychowująca 1-2 dzieci na porządnych, pracowitych, przedsiębiorczych ludzi, aniżeli dzieciorobow z 7 pasożytami społecznymi, sorry. I nie, nie jestem antynatalistka, choć sama dzieci nie mam i nie lubię, ale wszystko ma swoje granice, po co te
  • Odpowiedz
@PolishDoomer: akurat z tym naziolem również nie trafiłeś. I k---a, nie mówię tu o jednym czy dwóch dzieciakach, a o n-----------u ich PIĘCIU, SZEŚCIU, SIEDMIU i tak dalej, gdy już LEDWO UTRZYMUJESZ TRÓJKE ale i tak n----------z kolejne. To coś jest nie tak, nie sądzisz?!

Posiadanie dzieci to powinien być PRZYWILEJ. Za "wychowywanie" dzieci w biedzie, za skazywanie dzieci na życie w biedzie powinno być k---a więzienie.
A twoich gównianych
  • Odpowiedz
@Megawonsz_dziewienc:

Dzieci z tej "biedy" wybudowały całą tą twoją cywilizację kmiocie i ten komputer/smartfon na którym teraz to piszesz. Dzieci z ubogich rodzin mogą tak samo się uczyć jak dzieci z bogatych rodzin. Zaraz powiesz że ktoś przez korepetycję będzie inteligentniejszy, a nie przez wrodzone zdolności i ciężką pracę/naukę xD. Mniejszy stan posiadania, jest motorem napędowym aby z niego wyjść, wybić się i stworzyć sobie lepsze warunki. Wy wrzucacie do
  • Odpowiedz
@Arveit: Daj spokoj, to jacyś ludzie z innej planety, najlepiej płodzić dzieci jak jakieś produkty z taśmy, a to ze te dzieci potem będą wytykane palcami bo zyja w biedzie, jedno na drugim to już nieistotne. Ważny jest PRZYROST NATURALNY!!!!111one
  • Odpowiedz
@PolishDoomer: MAŁO TEGO. Znam wiele O D P O W I E D Z I A L N Y C H osób, które widząc, że lubią się r----ć, a nie mogą sobie pozwolić na kolejne dzieci, stosują silną antykoncepcję, czy wręcz zabiegi takie jak wazektomia. To jest właśnie ta ludzka przyzwoitość, że jeśli ktoś nie może sobie pozwolić na wychowanie W NORMALNYCH WARUNKACH dziecka, to nie powinien tego robić.
  • Odpowiedz
@PolishDoomer: No to widać, ze te dzieci będą pracowite, skoro uczą się od rodziców, ze wysrarczy wyżebrać na zrzutka.pl zamiast iść do pracy, zarobić, oszczędzić itd :D faktycznie, jest dla nich szansa - może jedno, dwójka z nich wyjdzie na ludzi, czego im życzę, ale szanse są niestety takie, że jakiego mnie wychowasz, takiego mnie masz. Rodzice nie garną się do pracy tylko wola śpiewać religijne pioseneczki i zebrać biorąc
  • Odpowiedz
@Arveit: Hmy, a to nie jest tak, że dzisiejsze dzieci stanowią fundament przyszlego pokolenia emerytalnego? Mimo to sam nie popieram takiego rozmnazania sie, nie majac kasy nawet na dwojke dzieci. Moj brat, ulozony, duzo kasy zarabia, sam mowil ze 2 dzieci to max, by kazdemu zagwarantowac w przyszlosci dobre i wyedukowane zycie, pozbawione wad i kompleksow z dziecinstwa, z powodu braku bliskosci rodzica, czy ogolnej biedy.
  • Odpowiedz