Wpis z mikrobloga

7 gowniakow, robione rok po roku, parzą się jak króliki i dej. A w komentarzach kolejni piszący „Niech Bog was błogosławi, dzieci to największy dar!”.

Jak mnie takie coś triggeruje...do cholery nie stać Cię na większe mieszkanie/dom/utrzymanie to nie rób dzieci, a jak juz bardzo musisz to jedno wystarczy.

Ten kraj to patologia i tacy ludzie wybierają nam rząd i prezydenta.

#zrzutka #patologiazewsi #patologiazmiasta #500plus #gownowpis #dej
Pobierz
źródło: comment_1594124470qz4NIb5B2AvujQr3b5n57P.jpg
  • 110
@smileplease: Rodziny przez całe wieki były wielodzietne bo śmiertelność była odpowiednio większa i wtedy rzeczywiście było to kwestią przetrwania. Teraz w dobie wyeliminowania większości przyczyn tej smiertelnosci głównie przez rozwój medycyny rozmnażamy się w sposób niekontrolowany, zobacz sobie wykresy. Wasza wyimaginowana wojna z muslimami jest niczym w porównaniu z tym do czego doprowadzi dalszy taki trend przyrostu ludności.
To moze i ja zaloze posta tam kurde moim marzeniem jest dobry kamper albo choćby dom a tam widze ze sie przelewa od darczyńców ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko szkoda mi tych co naprawdę tego potrzebują Np powaznie chorych.
A potem się dziwią że pieniądze przeciekają przez palce, wydając 1000zł na jedzenie na osobę, nie wiedząc że za 1/3 tej kwoty można się wyżywić.

@PolishDoomer: Chyba pasztetową XD Wyżywić się za 10-12zł dziennie, kek. Dieta czokoszokowa czy żarcie zupy przez cały tydzień byle kichę zapełnić? Dwie suche bułki pochłaniają 10% twojego dziennego budżetu xD Niektórzy mają większe oczekiwania od życia niż tylko zapchać się by nie odczuwać głodu.
@Kwasna_Ostryga: Trzeba nie mieć godności po prostu albo być chorobliwie oszczędnym. Ewentualnie rozumiem jak ktoś ledwo wiąże koniec z końcem, po prostu sytuacja go zmusza, ale gdy ktoś zarabia więcej i nadal tak żyje to jest robactwo, a nie życie. Dla mnie ważniejsze jest zdrowie i komfort niż kilka złotych na koncie więcej. Te kilka złotych sobie zarobię szukając lepszej pracy.