@qeni: podobno małych dzieci to nie dotyczy ¯_(ツ)_/
@Arveit o takim "grzechu pierworodnym" to slyszal? Chodzi pewnie o to, ze w takiej sytuacji kazdy moze ochrzvic, a nie tylko ksiadz z papierami. Choc znajac takich fanatykow pewnie i ksiadz byl przy nich, bol uszlachetnia... ich rzecz, ale niech nie narzucaja swoich chorych fantazji wszystkim.
@na-spokojnie: to jest cudowny przykład dla katoli: chcesz w ten sposób zostać świętym? Proszę bardzo. Ja bym nie chciał i wolałbym usunąć. I chce mieć do tego prawo.
@na-spokojnie: Celebrowanie cierpienia. Przecież to tortury dla tego biednego dziecka. I jeszcze ubieranie to w piękne słowa i uznawanie za szlachetne. Chore i straszne. Nie wiem jak można patrzeć na katorgę własnego dziecka i nazywać to pięknym.
pozwól dotrwać zarodkowi aż będzie odczuwał ból a potem każ mu całe jego (na szczęście krótkie) przeżyć w bólu w imię Pana, czego nie rozumiesz lewaku?
@Leniek: czego chcesz od wiary polegajacej na umeczaniu sie i samobiczowaniu? umeczenie niewinnego zycia i poswiecenie go totemom to najwyzsza z cnot.
@na-spokojnie: Pisać o tym publicznie i pochwalać takie zachowanie... Ja pier... (╯︵╰,) Kiedyś ktoś bardzo bliski mi powiedział 'Takie dzieci chore mają więcej miłości od normalnych ludzi', no cóż ... Ta osoba nie jest mi już bliska. Co prawda chodziło o choroby nieuleczalne ( tak jak w tym przypadku ), które prędzej czy później są przyczyną wielu innych chorób i mogą skończyć się śmiercią. Przynajmniej to
@na-spokojnie: podłe lewaczki usuwające ciąże kiedy jeszcze nie różnią się od kijanki złe Matki Niepokalane hodujące uszkodzony płód aż będzie w stanie odejść w okropnym cierpieniu dobre
Chciałbym znowu należeć do jakiejś grupki znajomych i móc się co jakiś czas spotykać tak po prostu żeby wyjść, pograć w plejstejszyn albo pograc sobie w majnkampfa. Czemu dorosłość jest taka samotna
@Arveit o takim "grzechu pierworodnym" to slyszal? Chodzi pewnie o to, ze w takiej sytuacji kazdy moze ochrzvic, a nie tylko ksiadz z papierami. Choc znajac takich fanatykow pewnie i ksiadz byl przy nich, bol uszlachetnia... ich rzecz, ale niech nie narzucaja swoich chorych fantazji wszystkim.
Komentarz usunięty przez autora
@Leniek: czego chcesz od wiary polegajacej na umeczaniu sie i samobiczowaniu? umeczenie niewinnego zycia i poswiecenie go totemom to najwyzsza z cnot.
Kiedyś ktoś bardzo bliski mi powiedział 'Takie dzieci chore mają więcej miłości od normalnych ludzi', no cóż ... Ta osoba nie jest mi już bliska. Co prawda chodziło o choroby nieuleczalne ( tak jak w tym przypadku ), które prędzej czy później są przyczyną wielu innych chorób i mogą skończyć się śmiercią. Przynajmniej to
Matki Niepokalane hodujące uszkodzony płód aż będzie w stanie odejść w okropnym cierpieniu dobre