Wpis z mikrobloga

@ShamerOC: widzę mam do czynienia z wyższą gildią magów, programujesz niskopoziomowo, używasz pewnie nawet tych tajemniczych wskaźników, dodatkowo pewnie sam musisz pamiętać, żeby o czasu do czasu zwolnić pamięć i pilnować żeby nie przepełnić stosu. jakich to zajebistych algorytmów ostanio użyłeś? z jakiego prawa matematyki skorzystałeś, żeby coś przyśpieszyć. chętnie pochłonę więdzę od najlepszych.
Co do wytkniętego mi rzekomego błędu logicznego: Od projektowania jest architekt oprogramowania, programista jest od programowania. To,
@henk: ciekawe, że sens logiczny, który przytoczyłeś stosujesz tylko do jednego przypadku. Daj "i" między te rzeczy i mamy konsensus ( ͡° ͜ʖ ͡°)

mechanik to nie tylko ten kto ci wymienia świecę, bo nie masz klucza, ale też ten kto projektuje nowy silnik.

To, że można być jednym i drugim na raz, to inna sprawa.

Ale tak wracając do tematu, nie uważam i nigdy nie uważałem
@linijkana20cm: okej okej, ale to udowadniasz to klepiąc formułki? Chodzi mi o to, czy stricte siadasz przy czymś, rozpisujesz na kartce, liczysz itd i potem na tej podstawie budujesz, czy po prostu masz już pojęcie o tym i „spodziewasz się” ze zamiast (uwaga przykład z dupy) kabla 5x2,5 wystarczy tylko 5x1,5?
Podstawy elektroniki - czasem przydatne kiedy walnie płytka PCB i można coś naprawić poprzez wymianę kilku elementów na płytce zamiast kupować cholernie drogie moduły u producenta

@linijkana20cm: to na podstawach uczyli jak mierzyć i wymieniać uszkodzone elementy na współczesnych nowoczesnych i zaawansowanych układach mikroprocesorowych i SMD? Aha
@henk a mnie śmieszą takie wysrywy z drugiej strony bo czego ty się spodziewałeś, że każdy student obiera sobie za cel stworzenie przełomowego algorytmu lub wnoszenie czegoś do tej dziedziny? i jeśli tego nie zrobi to w zasadzie jest stawiany na równi z monterem bo przecież nie może użyć tej wiedzy w inny sposób xD. Takie wpisy pokazują kompleksy tych którzy na studia nie poszli i sobie to muszą rekompensować w taki