Wpis z mikrobloga

#przegryw #psychologia #depresja

W ciągu jednego dnia potrafi mi się kilka razy zmienić nastrój z płakania i szczegółowego planowania samobójstwa do wielkich planów na przyszłość, milionów pomysłów na założenie biznesu itd.

Mam 28 lat i nigdy nie byłem z dziewczyną, nigdy nie byłem na randce, nigdy nie pocałowałem dziewczyny. Uważam że jestem zbyt brzydki na to żeby jakaś dziewczyna w ogóle chciała na mnie spojrzeć.

Są dni w których objadam się na maksa, tak że w nocy nie mogę spać bo aż mi się wszystko cofa i mam zgagę a są dni takie że nic nie jem cały dzień.

Nie mam żadnych znajomych, nigdzie nie wychodzę z domu (oprócz pracy i sklepu), nie imprezuję, poza pracą nie widuję się z żadnymi ludźmi.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

moje problemy jak były tak są

@tom44: widzę 3 wyjaśnienia:
1. nie chcesz zrezygnować z części swoich poglądów - zwłaszcza takich co trzymają Cię "w miejscu" jakim jesteś
2. słaby psycholog
  • Odpowiedz
@aHmuX: gościu ja się leczę psychiatrycznie od 16 roku życia. Nie mówię o braku postępów, bo to w jakim byłem stanie jak przyszedłem do psycholog pierwszy raz a obecnie to różnica jest bardzo duża.

Niektóre rzeczy są dla mnie chyba już nie osiągalne i ciągnie mnie ta myśl na sam dół...
  • Odpowiedz
@01ab ( ͡° ʖ̯ ͡°) podobne mam wachania nastrojów, też 28 lat i zero kontaktów z kobietami
Ale to przez przez charakter, wygląd myślę że jakiś bym miał jakbym zadbał o siebie i ładnie się ubrał ale co z tego jak nie umiem rozmawiać?
A jak patrzę na swoich rodziców w szczególności na ojca to się już mocno nad tym zastanawiam po jakiego grzyba mam się z kimś wiązać? Jakieś kłótnie problemy rodzinne, na co mi to? Jestem słaby psychicznie na takie żeczy.

Uważam że jestem zbyt brzydki na to żeby jakaś dziewczyna w ogóle
  • Odpowiedz
@zdechly_jez
@01ab
@NzeroZeroB to faktycznie brzmi jak dwubiegunowość (nomen omen CHAD). Może to mieć oczywiście wpływ na kontakty dziewczynami, ale nie one tu są największym problemem. Tak naprawdę tylko pomoc psychologa/psychiatry może coś pomóc.

Najciężej jest sobie uświadomić że ma się taki problem i takiej pomocy się potrzebuje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz