Po 7 latach pracy i wmawianiu sobie, że jak będzie hajs i spoko stanowisko, to na pewno będę szczęśliwy, doszedłem do ściany:D Chodzi konkretnie o pracę biurową, w której nie mogę wysiedzieć - psychicznie i fyzycznie. Oczywiście w korpolandzie.
Okazało się, że lata edukacji i pracy w p---u, bo im większy hajs, tym mniejsza satysfakcja u mnie. Codziennie mam ochotę rzucić papierem. Czuję, że moje zdrowia psychiczne jest na dnie. Żyję tylko w soboty i niedziele.
Przydało by się 1-2 miesiące wolnego od pracy, żeby sobie wszystko przemyśleć.
Czy ma ktoś za sobą podobny problem? 27 lvl to chyba nie za późno, żeby się przebranżowić...
@niggerinthebox odłóż kasę, wykorzystaj ja aby nauczyć się czegoś co Cię interesuje. Mam ziomeczka po studiach ekonomicznych który stwierdził, że nijak nie jara go to czym ma się zajmować. Zrobił papiery barmańskie, nabrał doświadczenia w kraju, a teraz kosi spoko kasę na wyspach. Co najważniejsze - jest szczęśliwy.
@niggerinthebox: kolega rzucił robotę na miesiąc i zrobił sobie tripa po europie łącznie z jakąś kosmicznie długą trasą pieszą. Po miesiącu wrócił do pracy i mówi że jest lepiej. Inny kolega rzucił robotę na parę miesięcy, odpoczął po czym wrócił do życia zawodowego w innej firmie.
@niewiemjakiwybrac: Czy ja wiem, często przeglądałem ogłoszenia i nie widzę znacznej różnicy. Nawet ilościowo na pracuj.pl w moim mieście jest podobnie co zawsze.
@niggerinthebox: nie za późno i polecam. Ja pracowałam w różnych pracach, fizycznych, umysłowych i sama robiąc w korpo mam ochotę to rzucić na rzecz pracy fizycznej - tylko już konkretne problemy zdrowotne nie pozwalają
@niggerinthebox: spytaj siebie co byś robił gdybyś miał nieograniczony hajs i czas poza relaksowaniem się. A potem czy można to przekuć w pracę i jak. I spróbuj :-)
@niggerinthebox: u mnie jest trochę inaczej - nie czuję satysfakcji z pracy i zarabiam z roku na rok mniej przez "politykę finansową" w moim korpo. Nikt nie chce dac mi ani grosza więcej ale nie stoi to na przeszkodzie aby tworzyć sztuczne stanowiska dla "swoich" i przeznaczać na ich wynagrodzenie moją pensję x2.
@CalibraTeam: Ja średnio co 2 lata zmieniałem pracę - obecnie to już mój czwarty pracodawca. Dobra strategia wymagająca cierpliwości (i za każdym razem ok 20% więcej kasy), ale sensu tak czy tak nie znalazłem.
@niggerinthebox: Mam to samo, lvl 30 here. Kasa spoko, robota z domu ale kompletnie się nie chce i mam 0 satysfakcji z pracy.... Przydał by się jakiś solidny wypad na miesiąc :) aczkolwiek... teraz o jakiekolwiek loty jest stosunkowo ciężko:)
@niggerinthebox tak samo, 29 lat 5 lat w IT zero zadowolenia ale hajs się zgadza więc chce jeszcze przynajmniej rok zostać żeby kupić mieszkanie i ogarnąć w międzyczasie na co się przebranżowić
@niggerinthebox: człowieku, Ty masz pewnie dobrą kasę w korpo. ja mam 30 na karku, 9 lat robię pseudo grafikę u janusza i zarabiam 2100 z czego 200 zł to na czarno xd To mnie tak zniszczyło, że ja straciłem wiarę już wiele lat temu, że ktokolwiek dałby mi więcej pieniędzy. Nie wierzę, że za projektowanie ulotek/banerów/katalogów/gadżetów ktoś może dać więcej? Robię wyceny, rozmawiam z klientami, obsługuję plotery, pilnuję faktur... Nie
Okazało się, że lata edukacji i pracy w p---u, bo im większy hajs, tym mniejsza satysfakcja u mnie. Codziennie mam ochotę rzucić papierem. Czuję, że moje zdrowia psychiczne jest na dnie. Żyję tylko w soboty i niedziele.
Przydało by się 1-2 miesiące wolnego od pracy, żeby sobie wszystko przemyśleć.
Czy ma ktoś za sobą podobny problem? 27 lvl to chyba nie za późno, żeby się przebranżowić...
#psychologia #pracbaza #korposwiat #pomocy
źródło: comment_1592836807dB5J52rPdxVV5TGUSbbdcC.jpg
PobierzCzym się zajmujesz w korpo?
Analityk w ubezpieczeniach.
@CalibraTeam: Chodzisz na rozmowy, wołasz więcej, aż się uda! Nie ma innego sposobu, niestety.
ja mam 30 na karku, 9 lat robię pseudo grafikę u janusza i zarabiam 2100 z czego 200 zł to na czarno xd To mnie tak zniszczyło, że ja straciłem wiarę już wiele lat temu, że ktokolwiek dałby mi więcej pieniędzy. Nie wierzę, że za projektowanie ulotek/banerów/katalogów/gadżetów ktoś może dać więcej? Robię wyceny, rozmawiam z klientami, obsługuję plotery, pilnuję faktur... Nie