Wpis z mikrobloga

@qualin:
- jak z dojazdami ogólnie, nie ma korków przez Banino czy jakoś inaczej docierasz do centrum?
- szambo czy już kanaliza?
- internet jakiś możliwy w okolicy czy tylko kiepskie LTE?
- jak z drogą dojazdową do osiedla, deweloper kładl płyty?
- z rachunkami za prąd i gaz w zimie zamykasz się w 500.- ?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ubog: dojazdy są ok. Pracuje w nowym porcie w Gdańsku i mam 28 km. W roku szkolnym dojazd zależy od tego o której godzinie wyjadę, ale na ogół nie trwa więcej jak godzinę, korki są głównie od Gdańska. Jak mieszkałem przy obwodnicy to czas dojazdu miałem w sumie podobny. Jest kanalizacja na osiedlu i wodociągi. Zasięg sieci jest kiepski, tylko Play i Plus jako tako działają. Jest dwóch dostawców internetu
  • Odpowiedz
efekt ponad 2 lat dłubania w wolnych chwilach.

@qualin: Przez ponad dwa lata posiałeś trawkę, otoczyłeś krawężnikiem i posadziłeś mikro tuje? XD
Zrozum wreszcie, że Twój ogród jest przykładem wszystkiego co najgorsze w polskich ogrodach.
To jest przykład złego gustu i braku myślenia o przyrodzie. Nic tu nie ma do rzeczy, że robisz go sam bo tym samym nakładem pracy i jeszcze mniejszym nakładem środków mógłbyś mieć coś dużo fajniejszego.
  • Odpowiedz
  • 3
@qualin: #!$%@?, tradycyjnie na Wykopie. Ktoś wrzuca fotkę z domu/ogródka/mieszkania i sami #!$%@? spece - panele złe, trawa za mało zielona, okna od złej strony i jest za malo/za dużo światła, kolor ścian #!$%@?, listwa lekko odstaje. Tymczasem większość siedzi u ojców w piwnicy i jedyny ich świat to biurko wkomponowane w meblościankę z lat 2000 xD
A ja powiem, że zazdroszczę domku i ogródka, celuję w podobne coś. Jest
  • Odpowiedz
  • 3
@mayek: powiem Ci tak. Nie zesraj się. Serio lata mi i powiewa opinia randomowego wykopka jak Ty :) nie wystawiałem tutaj ogrodu do oceny i nie prosiłem o złote rady jak go urządzić więc zamknij już dupe bo słabo się czyta Twoje wypociny. na szczęście mi i mojej kobiecie się podoba. Może pokaż swój dom z ogrodem to zobaczymy jaki Ty masz gust xD a sorki, piwnice nie mają ogrodów
  • Odpowiedz
@qualin: ja #!$%@?, nie wiem kto te dzbany plusuje, większość pewnie jeszcze z #!$%@? starymi mieszka i stąd ta zawiść... polaczki, co zrobisz. Niech Ci się dobrze mieszka mireczku, a ogródek fajny, bo twój własny ()
  • Odpowiedz
  • 3
@wankiel: no właśnie tutaj w komentarzach widać modelowy i stereotypowy obraz Polaków co mają ból dupy o wszystko, na wszystkim się znają najlepiej i zazdroszczą jak ktoś ma coś spoko. Smutne jest to, że to już następne pokolenia od obalenia komuny, a mentalność dalej taka sama. Jak gadam ze znajomymi z zagranicy albo wrzucę fotę na FB to wszyscy obcokrajowcy (Niemcy, Grecja, Japonia, Holandia, Francja czy nawet Afganistan) piszą "spoko
  • Odpowiedz
@qualin: na szczęście nie wszyscy są tacy, myślę że w dużej mierze to specyfika tego portalu, chociaż kiedyś tak nie było trzeba przyznać co może pamiętasz bo konto masz podobnie długo jak ja. No nic mirku, nie ma też co na takich narzekać ani się wdawać z nimi w dyskusję, niech się kiszą w swoim jadzie, 3maj się
  • Odpowiedz
  • 1
@wankiel: to prawda kiedyś tu było zupełnie inaczej, ale gimbaza się dorwała do internetu i popsuli nam wykop ;) też się 3maj Mirku ;)
  • Odpowiedz
nie prosiłem o złote rady

@qualin: Wrzuciłeś fotkę licząc na atencję i ktoś źle ocenił Twój "ogród"? Ojej.
Ja fotki swojego ogrodu nie wrzucę, bo nie mam potrzeby atencji ani oceny swojej pracy.
Mogę Ci jednak zdradzić, że mój ogród jest znacznie bardziej urozmaicony, są w nim kwiaty, krzewy i drzewa. To powoduje że ogród jest odwiedzany przez ptaki i owady.
Jestem więcej niż pewien, że za kilka lat Polacy
  • Odpowiedz
  • 2
@mayek: na razie śmieją się z Ciebie Panie mistrzu ogrodnictwa xD zajrzyj może do treści mojego pierwszego postu i pokaż mi gdzie tam prosiłem o rady czy atencję xD
Poza tym kwiaty też mam i krzewy, ale #!$%@? dopiero rosną. Nie no spoko, nie ma to jak #!$%@?ć na całej powierzchni krzaków bez ładu i składu. Wyobraź sobie, że nie każdy lubi mieć wszędzie nasrane. Ja wolę minimalizm tak samo
  • Odpowiedz
Mogłem sobie wyłożyć cały ogród kostką i #!$%@? Ci do tego.

@qualin: Nie mogłeś (a przynajmniej nie wolno Ci). Zobacz sobie w projekcie ile % działki masz przeznaczone na powierzchnię biologicznie czynną.
A swój ogród już kiedyś pokazywałem przy okazji innego tematu (fotowoltaiki chyba).
  • Odpowiedz
  • 2
@mayek: nie udawaj znawcy jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz. W projekcie nie ma takich wytycznych. Mówi o tym rozporządzenie nt warunków zabudowy itp oraz plan zagospodarowania przestrzennego, a nie projekt domu xD
  • Odpowiedz
@qualin: dobry ogródeczek, gratulacje! ja mam w tej chwili podobny metraż w szeregówce - pięknie przez 3 lata hodowałem trawkę a w tym roku dizaster - jakaś choroba trawy i krety, zrobiły totalną masakrę. Strasznie mi jest szkoda tego wysiłku, jaki włożyłem... Próbowałem walczyć przez 3 tygodnie, ale poddaliśmy się z różową. Zdecydowaliśmy juz jakiś czas temu, że wrócimy do miasta i szukamy domu - tam zainwestuję znów czas w
  • Odpowiedz