Aktywne Wpisy
King_of_the_savannah +243
Aparycja cygana zawsze będzie dla nich atrakcyjniejsza niż polusa
#p0lka #blackpill #przegryw #grecja #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #szarpankizzyciem
#p0lka #blackpill #przegryw #grecja #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #szarpankizzyciem
cyberhero +653
#nieruchomosci W nawiązania do badań, na które powołuje się ministerstwo rozwoju i technologii przygotowałem małą analizę.
Otóż wczoraj ministerstwo opublikowało wyniki badania dotyczącego programów mieszkaniowych, powołując się na nie jako na rzetelne źródło informacji. Jednak dokładniejsza analiza tego badania budzi poważne wątpliwości co do jego jakości i wiarygodności. Warto przyjrzeć się bliżej kilku kluczowym aspektom, które podważają wiarygodność tego badania.
Przede wszystkim, badanie zostało przeprowadzone przez firmę o nazwie "OGÓLNOPOLSKA GRUPA BADAWCZA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ". Okazuje się, że 90% udziałów w spółce należy do jednej osoby - Łukasza Pawłowskiego. Co więcej, kapitał zakładowy spółki wynosi zaledwie 5000 PLN, co jest minimalną kwotą wymaganą do założenia spółki z o.o. Dodatkowo, firma jest zarejestrowana w wirtualnym biurze w Warszawie. Te fakty rodzą uzasadnione pytania o rzeczywiste zaplecze i doświadczenie tej firmy w prowadzeniu rzetelnych badań na skalę ogólnopolską.
Jednak
Otóż wczoraj ministerstwo opublikowało wyniki badania dotyczącego programów mieszkaniowych, powołując się na nie jako na rzetelne źródło informacji. Jednak dokładniejsza analiza tego badania budzi poważne wątpliwości co do jego jakości i wiarygodności. Warto przyjrzeć się bliżej kilku kluczowym aspektom, które podważają wiarygodność tego badania.
Przede wszystkim, badanie zostało przeprowadzone przez firmę o nazwie "OGÓLNOPOLSKA GRUPA BADAWCZA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ". Okazuje się, że 90% udziałów w spółce należy do jednej osoby - Łukasza Pawłowskiego. Co więcej, kapitał zakładowy spółki wynosi zaledwie 5000 PLN, co jest minimalną kwotą wymaganą do założenia spółki z o.o. Dodatkowo, firma jest zarejestrowana w wirtualnym biurze w Warszawie. Te fakty rodzą uzasadnione pytania o rzeczywiste zaplecze i doświadczenie tej firmy w prowadzeniu rzetelnych badań na skalę ogólnopolską.
Jednak
#rower #rowery
Odpowiedź na pytanie "który producent najlepszy" zależy głównie od tego kogo pytasz. Ja np. mam mocny sentyment do Unibike (bardzo wyrównany osprzęt, pasuje mi geometria), sporo dobrego słyszałem o Krossie, a dla odmiany o Romecie samo zło. Masz jeszcze
Ten rower ma być do sporadycznego użytku, więc wypasu nie potrzeba.
Tylko, żeby się nie rozleciał po 20km. ¯\_(ツ)_/¯
Wybierz sobie 3 rower za ~2k, które Ci się podobają, porównaj sprzęt, a potem przejedź się na wybranym oraz paru losowych i sprawdź czy nie czujesz jakiegoś dyskomfortu z powodu geometrii. Szybka checklista co wybierać zależnie od tego jak jeździsz (z nastawieniem na zakup MTB, jestem zwolennikiem jednego roweru do wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)):
-Lepsza przerzutka tylna będzie znacznie przyjemniejsza w terenie
-Lepsze hamulce potrafią uratować tyłek przy dłuższych zjazdach i ogólnie w górach, zwłaszcza jeśli jesteś ciężki
-Wyższej klasy korba (zwłaszcza jeśli już nie będzie na kwadracie) to bardzo poważne ulepszenie jeśli jesteś ciężki
-Mniej niż 3 zębatki z przodu są zaletą przy jeżdżeniu w terenie (terenie:
Dzięki za profesjonalną poradę. To ma by rower na spokojne przejażdżki. Bez żadnych szaleństw. Asfalt i utwardzone ścieżki leśne. Zapomniałem napisać, że szukam damki, bo to nie dla mnie. ¯\_(ツ)_/¯
To w takim razie robi się w ogóle banalnie, bo i wybór znacznie mniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli nie chcesz jeszcze bardziej zbijać ceny (te rowery są naprawdę nieźle wyposażone jak na tą klasę, można oszczędzić jeszcze ze 2-3 stówy, ale imho nie warto) to Unibike ma fajne propozycje:
-Głównie do miasta z nastawieniem na praktyczność: Vision
-Objeżdżanie całego miasta, a czasem nawet komfortowa