Wpis z mikrobloga

Platyna nr #54 - RAGE 2

Screen oddaje doskonale tą grę - szybka, kolorowa jatka ;D

Niby na liczniku mam 30h, a fabuły tu było na może 5h. Dziwna sprawa, jeszcze nie widziałem gry z otwartym światem, która miałaby dosłownie tylko ze 6 głównych misji ¯\_(ツ)_/¯ Reszta to aktywności w otwartym świecie, czyli zdobywanie nowych broni i umiejętności, a następnie testowanie ich w boju. Przy czym wszystko to można pominąć, a w zasadzie 2 początkowe bronie starczają do grania w nią do samego końca.
Gra z fajną mechaniką, przyjemna w graniu, z (w większości) barwnymi postaciami, okraszonymi dobrym polskim dubbingiem. Ale chyba po tygodniu tworzenia brakło pomysłów. Lub budżetu. Albo tego i tego. No i dostaliśmy w efekcie coś fajnego do pogrania, ale nie aspirującego do gry roku.
Platyna w zasadzie przyjemna, poza 2-4 trofeami, które wymagają większego grindu, bez problemu każdy ją zrobi. Trza tylko sobie na początku gry ogarnąć, żeby niszczyć drony i balony. Pomimo, że robiłem to od niemal samego początku, to kilka z nich mi brakowało na końcu, więc musiałem latać po całej mapie na chybił trafił i liczyć, że jakieś znajdę, bo nie da się ich nijak namierzyć.

#ps4 #gry
JEST-SUPER - Platyna nr #54 - RAGE 2

Screen oddaje doskonale tą grę - szybka, kolo...

źródło: comment_15918997144dRltEtvDfcnttVIXJoVFe.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sztofort: W Bulletstorm grało się zupełnie inaczej. Najbliżej temu do Dooma (w końcu za strzelanie w tej grze odpowiedzialne jest ID Software), ale Doom jest znacznie szybszy, ze zróżnicowanymi przeciwnikami. RAGE 2 mógłbym nazwać co najwyżej Doom wersja lite ;) Tak naprawdę, to wystarczy tutaj tylko strzelać, nawet broni nie musisz zmieniać, używanie umiejętności i innych broni, to kwestia tylko urozmaicenia rozgrywki. No i tego, że większych przeciwników łatwiej jest
  • Odpowiedz