Wpis z mikrobloga

@magicznyKrzysztof: na Wiśle na początku XXI wieku było jeszcze słychać przyśpiewki typu: "naszym wzorem jest Rudolf Hess" itp. Jednakże nie były zarzucane przez gniazdowego i były raczej spontaniczne, aczkolwiek śpiewane przez wielu ludzi, szczególnie po meczu.
  • Odpowiedz
@magicznyKrzysztof: Ciężko mi wrócić do konkretnych dat pamięcią. Może będziesz umiał przytoczyć daty?
Nie pamiętam kiedy Jagiellonia pozbyła się nazi skinów, wcześniej się bili na mieście pomiędzy sobą. Sądzę, że były to początki lat 2000? Strzelałbym, że tak 2004? Ruch Chorzów kiedy przestał wieszać flagi po niemiecku i niemiecką flagę? 2010?
  • Odpowiedz
@Reiter: na Jadze był podział skini vs pretorianie z tego co wiem to dużo osób po obu stronach wyroki wyłapało i nie wiem kto tam ostatecznie zwyciężył ale Podlasie i Suwalszczyzna to wciąż bastiony NS (słynne noce augustowskie i memoriały szczerego) co do ruchu. To wciąż zwłaszcza w ekipie sporo wariatów z wydziabanymi swastykami i runami biega (znaczy się mam na myśli czas przed tym słynnym posypaniem się ekipy 60tki
  • Odpowiedz
@magicznyKrzysztof: z tego co się orientuje, to skini przegrali. Taką wersję słyszałem od dwóch ludzi z Jagi, kontakty urwały mi się trochę po 2010, przypuszczam, że 2012.

Nie byłem dawno na Ruchu, ostatni raz gdy nastał układ pomiędzy Wisłą a Ruchem, nie orientuje się jak to wygląda u nich teraz, bo mimo bycia kibicem Wisły... ciężko o normalną opinię ze strony moich znajomych. Większość p------i, że Ruch wspaniały i odciął
  • Odpowiedz