Wpis z mikrobloga

Małe sprostowanko: kawałek nie jest pierwszym, jaki zrobiłem w życiu, tylko pierwszym po dłuuugiej przerwie od muzykowania ( ͡° ͜ʖ ͡°) sprawia mi to dużą przyjemność, więc stwierdziłem, że warto wrócić do tego zajęcia.
  • Odpowiedz
@MinusZero: Bilińskiego w dawnych czasach sporo słuchałem, więc mogą być jakieś naleciałości :P a zarówno muzyka, jak i video robione pod FL Studio. Jest świetna wtyczka do tego wbudowana ZGameEditor Visualizer.
  • Odpowiedz
@Upadek a to wypróbuję bo ja w reaperze lecę. Fl to dawne dzieje. Teraz wolę na żywo nagrywać gitary. Generalnie fajna nuta w zalewie tych utworów bez melodii, czasem mi się zdaje że dla niektórych ważniejszy jest profesjonalny mix itp niż melodia. Ale zalatuje new romantic. Pozytywnie oczywiście.
  • Odpowiedz
@Upadek: mix do poprawy, leady wcale nie muszą być najgłośniejsze. Perkusja i bas powinny być mocniejsze, a tak to wszystko brzmi jak jakaś ścieżka do gry miksowana pod głośniki do TV. Obadaj sample maszyn perkusyjnych jak, Yamaha RX-11, Casio RZ-1, Roland CR-78, Korg Volca Beats, może ci lepiej podpasują niż te akustyczne których używasz.

Trzymaj jeszcze kawałek w podobnym stylu dla referencji: https://youtu.be/9Ub7qP7zt4k
  • Odpowiedz