Wpis z mikrobloga

@kijanka23:

Przepis:

Składniki:
Szynka wieprzowa (może być odtłuszczona karkówka)
Jabłka
Daktyle
Grejpfrut
Sok jabłkowy
Liść laurowy
Ziele angielskie
Cynamon
Majeranek
Kurkuma
Goździki 3 szt.
Sól
Pieprz
Cebula

Szynkę kroimy na plastry, solimy i zalewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy do lodówki na min. 20 minut.

Daktyle kroimy na mniejsze kawałki wg.uznania i dzielimy na 2 porcję. Pierwszą gotujemy od początku, drugą wrzucam przed końcem gotowania razem z goździkami i resztą.

W garnku
@wwwooo: @arinkao: Myślę, że ciężko w takim daniu policzyć dokładne makro, ale jakby dać tłusty kawał mięsa i faktycznie dodać sezamu i orzechów, to te niewielkie ilości owoców dałoby radę jakoś zmieścić w bilansie. Sam czasami robię wątróbkę z jabłkami - tutaj jest tego więcej, ale może się skuszę (w ramach jakiegoś małego czita) jak mi daktyle wpadną do wózka z półki sklepowej, bo przepis brzmi zachęcająco.
@ElCiesiel: ale w takiej formie ten przepis to nijak do keto się nie ma, bardzo chude mięso i owoce, czyli białko i węgle proste, praktycznie zero tłuszczu, jeszcze autorka wprost pisze by się go pozbyć. I może by się dało radę zmieścić w dziennym limicie ale żeby tego dokonać to resztę dnia trzeba by jeść czysty tłuszcz. Jak już chcemy ten przepis wrzucić do jakiejs diety, to bym to jako #