pytanie do #rower #samochody #motoryzacja #motocykle - czy jeżdżąc na rowerze, na motorze lub samochodem jest dla jest dla was niemoralne, gdyż narażacie siebie i innych na wypadek, cierpienie, śmierć kalectwo?
Logika jest prosta a pytanie jest poważne i czerpie w stu procentach z filozofii #antynatalizm:
A - jeśli nie skorzystacie z wyżej wymienionych pojazdów na pewno nie będziecie z tego powodu cierpieć - mało tego - na pewno nie ucierpi nikt inny.
B - Jeśli jednak zagracie w tę szaloną ruletkę skazujecie siebie lub kogoś na śmierć, kalectwo, cierpienie.
Czyż bowiem nie wystarczy nawet jedna cierpiąca osoba aby zakończyć ten nieudany eksperyment, jakim jest #motoryzacja?
Bardzo proszę o wzajemne poszanowanie i rzeczową dyskusję oraz zapraszam do udziału w ankiecie!
Czy uznajesz filozofie #antymotoryzm i #antymnatalizm?
przejrzałem na oczy, byłem dzbanem i zjebem.3.4% (4)
Ciekawe - chyba tak, ale musze się zastanowić...0% (0)
@flyingmonsterspaghetti: Wymienione przez Ciebie argumenty nie są zbyt trafione i sensowe, bo odbijają się od jednej skrajności do drugiej skrajności. Koszty alternatywne - wydaje mi się, że to słowo klucz w tych rozważaniach. Można pójść jeszcze w większą skrajność - jeżeli nie zrezygnujesz z własnego życia (tj. s---------o) to narażasz planetę na coraz większe zużycie surowców naturalnych, śmierć innych zwierząt itd. a jak zrezygnujesz to wtedy nie będziesz cierpiał ty
@flyingmonsterspaghetti: nie jest to niemoralne gdyz poziom ryzyka, jest niewspolmiernie nizszy do osiaganych korzyści wynikajacych z szybkiego transportu.
@artur200222: #antymotoryzm nie mówi noc o samobójstwie - jestem szczęśliwy! Argumentum ad personam nie wnosi nic do dyskusji! #antynatalizm i #antymotoryzm spotyka się często z taką reakcją na brak argumentów!
@dybligliniaczek: zachęcam do zapoznania się z tagiem #antynatalizm i #antymotoryzm. Nasze założenia to: 1. wogóle nie powinieneś się urodzić! 2. Jeśli już się urodziłeś - nie wychodź z domu i nie korzystaj z #motoryzacja!
Dokładnie! ale przede wszystkim nie miał byś się gdzie urodzić
@flyingmonsterspaghetti: w ogóle to nawet nie mógł byś pisać tutaj tych głupot, bo nikt by nie założył ci Internetu siedząc w domu, ktoś musi jednak wyjść z domu i położyć te kable żeby inny mógł siedzieć i pisać pierdoły po nocach
@dybligliniaczek: Przyjacielu! Jedynem sposobem, abyś uniknął cierpienia jest... no dobra - ty już nie możesz ale mogą twoje dzieci! Jeśli sie nie urodzą! więc... załóż gumę na instrument i pamiętaj! Naszym celem jest powolne wygaszenie gatunku ludzkiego - tak aby nikt już nie musiał cierpieć! ¯\_(ツ)_/¯ #antynatalizm #antymotoryzm
@flyingmonsterspaghetti: to się zobaczy, poza tym mam już dzieci, luzik nie narzekają, ich życie, lepiej mieć i zrezygnować niż nigdy nie mieć, co ty na to?
Ze względu na to, że idzie zima, czeka nas ten sam scenariusz związany z dziećmi.
Dziecko łapie wirusa grypy. Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie. Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza. Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.
Powyżej projekt wykonany przez Amerykanina a poniżej projekt naszych rodaków. Dziś już wiemy, który wygrał. Bo to takie ładne amerykanskie xD #heheszki #warszawa
Logika jest prosta a pytanie jest poważne i czerpie w stu procentach z filozofii #antynatalizm:
A - jeśli nie skorzystacie z wyżej wymienionych pojazdów na pewno nie będziecie z tego powodu cierpieć - mało tego - na pewno nie ucierpi nikt inny.
B - Jeśli jednak zagracie w tę szaloną ruletkę skazujecie siebie lub kogoś na śmierć, kalectwo, cierpienie.
Czyż bowiem nie wystarczy nawet jedna cierpiąca osoba aby zakończyć ten nieudany eksperyment, jakim jest #motoryzacja?
Bardzo proszę o wzajemne poszanowanie i rzeczową dyskusję oraz zapraszam do udziału w ankiecie!
Czy uznajesz filozofie #antymotoryzm i #antymnatalizm?
@flyingmonsterspaghetti: Nie, bo motoryzacja okazała się udanym eksperymentem. Takie jest moje zdanie.
Nasze założenia to:
1. wogóle nie powinieneś się urodzić!
2. Jeśli już się urodziłeś - nie wychodź z domu i nie korzystaj z #motoryzacja!
@flyingmonsterspaghetti: w ogóle to nawet nie mógł byś pisać tutaj tych głupot, bo nikt by nie założył ci Internetu siedząc w domu, ktoś musi jednak wyjść z domu i położyć te kable żeby inny mógł siedzieć i pisać pierdoły po nocach
#antynatalizm #antymotoryzm
@flyingmonsterspaghetti: Nie p-----l, tyko powiedz czy można gdzieś taniej w promocji wyczaić Wahoo Elemnt Roam GPS? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dybligliniaczek: Przyjacielu, jakie to ma znaczenie, że można to wyhaczyć na Amazonie, skoro będzie to źródłem cierpienia dla Ciebie i innych?
Mam nadzieję, że nie będziesz kolejnym natalistycznym zjebem i powstrzymasz sie od posiadania dzieci!
#antynatalizm!
@flyingmonsterspaghetti: to się zobaczy, poza tym mam już dzieci, luzik nie narzekają, ich życie, lepiej mieć i zrezygnować niż nigdy nie mieć, co ty na to?