Wpis z mikrobloga

pytanie do #rower #samochody #motoryzacja #motocykle - czy jeżdżąc na rowerze, na motorze lub samochodem jest dla jest dla was niemoralne, gdyż narażacie siebie i innych na wypadek, cierpienie, śmierć kalectwo?

Logika jest prosta a pytanie jest poważne i czerpie w stu procentach z filozofii #antynatalizm:

A - jeśli nie skorzystacie z wyżej wymienionych pojazdów na pewno nie będziecie z tego powodu cierpieć - mało tego - na pewno nie ucierpi nikt inny.

B - Jeśli jednak zagracie w tę szaloną ruletkę skazujecie siebie lub kogoś na śmierć, kalectwo, cierpienie.

Czyż bowiem nie wystarczy nawet jedna cierpiąca osoba aby zakończyć ten nieudany eksperyment, jakim jest #motoryzacja?

Bardzo proszę o wzajemne poszanowanie i rzeczową dyskusję oraz zapraszam do udziału w ankiecie!

Czy uznajesz filozofie #antymotoryzm i #antymnatalizm?

• przejrzałem na oczy, byłem dzbanem i zjebem. 3.4% (4)
  • Ciekawe - chyba tak, ale musze się zastanowić... 0% (0)
  • Benzyna we krwi i wiatr we włosach 14.4% (17)
  • Kiedy ostatnio brałeś leki? 82.2% (97)

Oddanych głosów: 118

• 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@flyingmonsterspaghetti: Wymienione przez Ciebie argumenty nie są zbyt trafione i sensowe, bo odbijają się od jednej skrajności do drugiej skrajności. Koszty alternatywne - wydaje mi się, że to słowo klucz w tych rozważaniach. Można pójść jeszcze w większą skrajność - jeżeli nie zrezygnujesz z własnego życia (tj. s---------o) to narażasz planetę na coraz większe zużycie surowców naturalnych, śmierć innych zwierząt itd. a jak zrezygnujesz to wtedy nie będziesz cierpiał ty
  • Odpowiedz
Dokładnie! ale przede wszystkim nie miał byś się gdzie urodzić

@flyingmonsterspaghetti: w ogóle to nawet nie mógł byś pisać tutaj tych głupot, bo nikt by nie założył ci Internetu siedząc w domu, ktoś musi jednak wyjść z domu i położyć te kable żeby inny mógł siedzieć i pisać pierdoły po nocach
  • Odpowiedz