Wpis z mikrobloga

Chcialbym studiowac #informatyka w #krakow stacjonarnie. Niestety nie przewiduje przebicia progu 900 puntkow na #agh, wiec raczej na glowny kierunek sie nie dostane. Jakie sa inne uczelnie godne uwagi w Krakowie? Politechnika? UJ?
Jak wybieral sie ktos z was na informatyke to gdzie szukaliscie informacji o tym jak wyglada kierunek? Bardziej chodzi o relacje studentow nizeli bezposrednie informacje od uczelni bo te zwykle nie sa za wiele warte. Licze tez na wasza opinie.

#politechnikakrakowska #pk #uj #studia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

PK Informatyka nawet nie mając 900 punktów na agh się dostaniesz, mimo że inny system liczenia punktów. Ewentualnie jakieś odmiany Informatyki na AGH, stosowana, społeczna, techniczna, IT i ekonometria, ale wątpię że o to ci chodzi. UJ odpada bo mają tam 1 ale za to bardzo punktowaną informatykę więc się nie dostaniesz. Podsumowując czysta informatyka z takimi wynikami to PK, podobno całkiem niezła.@wellfix: O kierunku to głównie syllabusy i programy studiów, a
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@wellfix: ja powiem tak - samogłoski pewnie są dalej najlepszym kierunkiem w Krakowie, reszta informatyk na AGH to bywa różnie - są lepsze i gorsze. Dyplom UJ to ciągle dyplom UJ więc oba wydziały są godne polecenia, przy czym MI jest zdecydowanie bardziej prestiżowy - FAIS niekoniecznie, zwłaszcza jeśli dalej mają takie progi jak za moich czasów xD przy czym ja te studia skończyłem i akurat na pracę nie narzekam
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: no chodzi mi przede wszystkim o to żeby rzeczywiście czegoś się od fachowców nauczyć. Jak przepatrzyłem syllabus informatyki na AGH i oprócz matematyki i fizyki to większość miałem w technikum na podobnym poziomie. Druga sprawa myśle ze w sumie równie ważna to żeby się nie męczyć się z leśnymi dziadkami i nie tracic na nich czasu zamiast pogłębiać wiedzę z danego tematu.
Jak się teraz zastanowić to czy studia
  • Odpowiedz
@wellfix: Nie patrz poziom po technikum, sam skończyłem jedno z najlepszych techników, jako technik-informatyk i poziom na wmii uj jest zupełnie inny. To fakt, że technikum daje fajne podstawy, ale tych podstaw uczysz się na studiach przez pierwsze 2 tygodnie.
  • Odpowiedz