Wpis z mikrobloga

@czlonek17: nawet czarny którego problem dotyczy potrafi obiektywnie ocenić sytuację, ale uzytkownicy z teczowymi awatarami i tak beda pisać że statystyki oszukujo i to wszystko wina policji, Trumpa, i white supermacy
  • Odpowiedz
Dlaczego tylko violent crimes? Protesty są między innymi ze względu na kobietę która policja zastrzeliła w mieszkaniu która nie popełnia żadnego przestępstwa...
  • Odpowiedz
@mnichuk to tak jakby rząd mówił że wydał miliony więcej na służbę zdrowia ale że względu na inflację i mniejszy udział w budżecie tak na prawdę szpitale będzie stać na mniej.
  • Odpowiedz
@Matrioszkawkieszeni z tego co ja rozumiem to są protesty przeciw brutalności policji; większość twierdzi że czarni są częściej postrzelani, inni protestują bo policja jest po prostu bardzo brutalna jeśli myśli że jesteś podejrzany, na pewno mały procent po prostu lubi rozruchy. Po prostu na inną statystykę trzeba by spojrzeć i szczerze nie wiem jaki byłby wynik.
  • Odpowiedz
z tego co ja rozumiem to są protesty przeciw brutalności policji

@mnichuk: za to z tego co ja rozumiem to sa protesty przeciw brutalnosci bialych policjantów wobec czarnych stąd ten hasztag #blacklivesmatter itd

"większość twierdzi że czarni są częściej postrzelani" tak są! bo czesciej popełniają przestępstwa + jesli popatrzymy na procenty to czarni policjanci czesciej strzelają do czarnych a to bialych policjantow oskarza sie o to ze strzelaja
  • Odpowiedz
@deeprest: Sam jesteś wnioskiem z d--y. To ze koło z WaPo opracowywał dane nie znaczy ze autor twitta nie brał twardych danych pod uwagę.

Ten twój „autor danych” p----------a się nie do samych danych tylko do ich interpretacji. A dokładnie do jego projekcji interpretacji, bo autor twitta tylko pokazał twarde dane.
  • Odpowiedz