Aktywne Wpisy
b_oski +42
mirko_anonim +49
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Będzie lekkie tąpnięcie i szybki powrót do normalności, a odpowiedni ludzie wręcz zarobią na całym zamieszaniu.
Budownictwo u nas jeszcze się trzyma, ale tylko dlatego, że dokańczane są istniejące budowy. Ale nowych będzie mniej. Nawet kredytów już mniej wzięto.
Takie same problemy mają inne państwa, więc eksport produktów też upada. Zamykane są niektóre firmy, ale ludzie jeszcze żyją z oszczędności i z ostatnich wypłat.
@Hejtel: gdzie niby?
Po chuju taka normalność.
Tak dbają żeby żaden pracownik ich nie podał do sądu za zakażenie w miejscu pracy, że nie ma szans na otwarcie w tym roku.
Bo koronowirusa większość ludzi przeżywa i może potem podać firmę do sądu, natomiast za s---------o ze względu na kompletną izolację od ludzi podać do sądu się nie da.
Jak pytam ludzi czy w ogóle znają kogoś kto wrócił to przeważnie nikt nikogo takiego nie zna.
Mnóstwo ludzi całkiem wyprowadziło się z miasta do jakichś zapadłych wsi, bo wiedzą, że w tym roku nic z tego.