Aktywne Wpisy

anoysath +130

forfiterex +74
#krakow #sct #niszczalski
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Jeśli Twój pojazd jest zarejestrowany za granicą, nawet jeśli spełnia wszystkie wymagane normy, musisz samodzielnie zgłosić go do systemu SCT. Podczas zgłaszania będziesz musiał przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego pojazdu, podać markę, model i rok produkcji

A jakby spróbowali nie, to mandaty i inne kary też płąca jak każdy przedsiębiorca w Polsce. Więc nie rozumiem, do czego pijesz.
Do #60groszyzawpis, ale może już wyższe stawki ci dają bo inflacja
PiSowcy zrobili wszystko, żeby warunków konstytucyjnych dotrzymać.
Szkoda milionów niewątpliwie, jednakże demokracja kosztuje.
@krzychol66: Nie, nie zrobili. Nie wprowadzili stanu nadzwyczajnego, gdzie ewidentnie były takie przesłanki, bo taki stan jest wymagany by ograniczyć epidemię. Za to zrobili tysiąc fikołków prawnych i aktualne sadzą BEZPRAWNIE kary po kilkadziesiąt tysięcy złoty za spacer na ulicy.
1. Który kraj w Europie wprowadził stan nadzwyczajny podczas epidemii?
2. Kary są legalne.
@krzychol66: Co to ma za znaczenie?
@krzychol66: Na jakiej podstawie?
@johny-kalesonny: Skoro inni nie wprowadzili tak drastycznych metod, to może... nie były one potrzebne?
@johny-kalesonny: Na podstawie art. 48a Ustawy z dnia 5 grudnia 2008r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi
Stan wyjątkowy ogłosiły:
UE: Belgia, Bułgaria (do 13 maja), Cypr, Czechy (do 14 maja), Estonia (do 17 maja), Finlandia, Hiszpania (do 24 maja), Łotwa (do 9 czerwca), Litwa (do 11 maja), Luksemburg, Portugalia (ZNIESIONY 2 maja!), Rumunia (do 15 maja, zastąpi go „stan uwagi”/state of alert), Słowacja (do 12 czerwca), Węgry, Włochy (do
@krzychol66: https://www.rpo.gov.pl/pl/content/koronawirus-rpo-rozporzadzenia-MZ-niezgodne-z-ustawa
Art. 46 Ustawy mówi wyraźnie: minister właściwy do spraw zdrowia
@Merytoryk: Wydawało mi się, że rozmawiam z Tobą. Wszak merytoryk jesteś, więc liczyłem na merytoryczną dyskusję. Przepraszam, jeśli się pomyliłem.