Aktywne Wpisy
mickpl +507
Z takich zawodów, które wymarły to ciekawy był zawód "operatora windy", tzw. elevator operator. W czasach kiedy ludzie jeszcze nie wiedzieli jak korzystać tej technologicznej nowinki, zatrudniano takich operatorów, których praca polegała wyłącznie na naciskaniu guzika oraz zamykaniu i otwieraniu drzwi. Obecnie zawód już wymarł, a wszyscy dawni operatorzy przekwalifikowali się na pokrewne profesje, najczęściej pośrednika w obrocie nieruchomościami.
#nieruchomosci #pracbaza #elevatoroperator #windy #ciekawostki
#nieruchomosci #pracbaza #elevatoroperator #windy #ciekawostki
ecco +112
Moja przygoda z e-commerce, sprzedażą i marketingiem partyzanckim zaczęła się właśnie tutaj. Na mirko. Dacie wiarę? Gdy mówię o tym publicznie, ludzie często dziwnie na mnie patrzą. Przyczyny są różne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
TL;DR:
30 lat temu, 4 listopada 2014 roku wrzuciłem tutaj historyjkę o tym, jak to kupowałem reklamówki w Biedronce i prawie zostałem złodziejem XD Post poleciał w gorące z 2500 ówczesnych plusów. Tamte plusy
TL;DR:
30 lat temu, 4 listopada 2014 roku wrzuciłem tutaj historyjkę o tym, jak to kupowałem reklamówki w Biedronce i prawie zostałem złodziejem XD Post poleciał w gorące z 2500 ówczesnych plusów. Tamte plusy
Może nie najpiękniejszy ale spełnia swoją funkcję - nad nim jest daszek z pleksi, z którego trochę deszczowki kapie, więc zamiast kombinować z jakimis rynnami czy wiaderkami wykombinowałem siebie taki zbiornik.
Na allegro zbiorniki na deszczówkę osiągają horrendalne ceny - ładne, dekoracyjne w lutym widziałem po 300 zł, teraz i po 600 zł sprzedają...
#ogrodnictwo
@pablo397: bez jaj, 40 litrów deszczówki to ci może wystarczy na tą doniczkę z kwiatkiem obok. 60pln za 40L zbiornika? Toż taniej by było kupować wodę mineralną w baniakach 5L do podlewania ;)
@pablo397: bez jaj, 40 litrów deszczówki to ci może wystarczy na tą doniczkę z kwiatkiem obok. 60pln za 40L zbiornika? Toż taniej by było kupować wodę mineralną w baniakach 5L do podlewania ;)
@hrumque: I będzie baniaki pod rynnę podkładał i wodę łapał? :) tu nie chodziło o rachunki za wodę, ale o oszczędności wody.
Gdyby każdy nawet takie małe coś robił to na pewno by się poprawiła sytuacja hydro w Polsce
Rynnę ma tak zrobioną że znad całej połowy domu ścieka tylko jedną rynną która wstawiona jest w beczkę.
W beczce jest pompka z pływakiem
Kiedy beczka się napełnia pompka transportuje wodę do zbiornika 1000l który jest ukryty w innym miejscu
@KrzysiekEire: nie mam miejsca na żadne duże zbiorniki
@pablo397 człowiek się pochwali czymś co zrobił sam dla własnego celu i przylezie banda debili i #!$%@? że to za małe i złe, boże co za zgraja zjebow xd
@Gregory143: Zawsze wypisuje brednie, z generatora bredniowpisów. Np. czy ty wiesz co to jest sarkazm?
Jak wrócę do domu to ci wrzucę. Większość i tak jest pod ziemią.
A wy mu #!$%@? postujecie 1500litrowe zbiorniki z budowy. Gdzie on ma to #!$%@? postawić, na dachu, na środku trawnika?
Ja #!$%@? wykopki