Wpis z mikrobloga

@Halbr to akurat Kossaka było, tam nawet za bardzo nie ma co intepretować... nie wiem czego ta baba oczekiwała,bo klucza oceny nie chce wysłać, tak samo opis koncertu Wojskiego ( ͡º ͜ʖ͡º) ciekawa jestem co ona by zrobiła gdyby przeczytała moje alternatywne zakończenie baśni o Kopciuszku
  • Odpowiedz
@Waderra moja jedna z nauczycielek mówiła, że nauczanie domowe jest lepsze, bo młodzi ludzie mają więcej czasu dla siebie. Coś w tym jest, szkoła w tych czasach wszystkich równa jedną miarą.
  • Odpowiedz
  • 1
@Waderra Może w kluczu było po prostu o sklejaniu sensownych zdań? Naprawdę, oglądałem kiedyś kilka kluczy maturalnych czy klasówkowych i nie dopatrzyłem się tam jakichś bałamuctw - wbrew zarzutom innych. Zresztą, niestety z doświadczenia piszę, że ci co narzekali na klucz to chcieli po prostu przeforsować swoje niedorzeczności, nie rozumiejąc naprawdę tekstu kultury, z którym się zapoznawali.

No, ale bez konkretnych przypadków to możemy dywagować po próżnicy.
  • Odpowiedz
@Waderra

No i dużo osób zwraca uwagę na to że dziecko nie będzie umiało żyć w społeczeństwie,

Od tego są jakieś zajęcia pozalekcyjne, które dla dzieciaka będą jak hobby
  • Odpowiedz
@RubinWwa gdybym nie miała dzieci albo byłyby mułami to też twierdziłabym, że to bajt, ale jak mi mój 4 latek czasami d--------i to się zastanawiam skąd on bierze takie myślenie i czemu mój mózg Tak nie działa ¯_(ツ)_/¯

@Sqbfd no ja Ci powiem, że widzę i słyszę co sąsiedzi gadają, bo nie oszukujmy się czarno na białym widać efekty nauczania pseudopedagogów, a to co jest w domu
  • Odpowiedz
@Waderra: no dzieci maja rozkminy ale nie formuluja ich w zdania wielokrotnie zlozone wraz z dokladna interpretacja pojec z zakresu 4-6 klasy podstawowki xD typowa historyjka z serii "jakie MOJE dziecko jest madre" plus "moje poglady sa madre".
Madki robia to caly czas, na twitterku amerykanskim pisza ze "MOJA 5 LETNIA CORKA POWIEDZIALA ZE REFORMA IMIGRACYJNA TO ZBRODNIA...JAKIE TE DZIECI MAMY MADRE"
  • Odpowiedz
o ludzie naiwni, zaden 5 latek tak nie mowi xD to jest zmyslone dzbany

@RubinWwa: Zmartwię cię, ale mój tak mówi. Gdzie tu widzisz te zdania wielokrotnie złożone?
To są kolejne zdania wypowiedziane przez niego dlatego w różnych cytatach.
Ot ciąg rozkmin pięciolatka. Miał już o wiele bardziej skomplikowane. Jak będziesz miał pięciolatka i jak wda się w matkę to też usłyszysz takie rozkminy ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@LowcaG: Nie martwi mnie to ani troche, bo wiem ze jest to zmyslone, po prostu spodziewalbym sie takich bajeczek w stylu "moja corka jest magistrem prawa" czy "moj syn spytal mnie dlaczego konstytucja nie jest w polsce szanowana" na fejsiku na jakis grupkach grazyn a nie na wykopie
  • Odpowiedz
@RubinWwa moja córka jak miała półtora roku zaczęła n---------ć pełnymi zdaniami i buzia do tej pory się jej nie zamyka. Każde dziecko jest inne i nie umniejszając żadnemu ma swoje etapy rozwoju, nie można brać wszystkich jedną miarą
  • Odpowiedz
@LowcaG mi tłumaczyli, że to dlatego, że Jezus był mężczyzną xD

Ale też się w--------m o to jak byłem mały. W kościele mróz, siostra w czapce a ja mam zdjąć
  • Odpowiedz
tagujcie te wysrywy #grazynacore, ok?

@RubinWwa: Nie będziesz mi mówił jak mam żyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja się zastanawiam dlaczego tu dalej jesteś i tracisz czas?
(A Twoje problemy z konfrontacją Twoich wyobrażeń vs rzeczywistość w zasadzie mnie nie interesują)
  • Odpowiedz