W stanach to jednak działa sprawnie, od razu szeryf by wysłał ekipę 10 kozaków z psem tropiącym po zapachu indywidualnym (Wziętym z domu) i by go szukali, a u nas wieś tańczy i śpiewa
@PiersiowkaPelnaZiol: To chyba nigdy nie widziałeś pościgów w USA xD tutaj masz przykład jak mało elitarnych policjantów tam jest( ͡º͜ʖ͡º)
@PiersiowkaPelnaZiol tylko weź pod uwagę, że stany to głównie geny niemieckie i brytyjskie. Sam dobrze wiesz jak niemcy nas zmlocili w trakcie wojen. Do dzisiaj odczuwamy tego skutki. Dlatego w stanach to wygląda jak film akcji, a w Polsce jak Beny Hill
W stanach to jednak działa sprawnie, od razu szeryf by wysłał ekipę 10 kozaków z psem tropiącym po zapachu indywidualnym (Wziętym z domu) i by go szukali, a u nas wieś tańczy i śpiewa, brakowalo koncertu norbiego na rynku i kiełbasy z grilla
@PiersiowkaPelnaZiol: Z rozpędu nie zrób amerykanom loda z połykiem, poczytaj sobie o Uvalde school shooting jak policja nie pozwalała rodzicom ratować własnych dzieci, a sami też nie
@PiersiowkaPelnaZiol: Z rozpędu nie zrób amerykanom loda z połykiem, poczytaj sobie o Uvalde school shooting jak policja nie pozwalała rodzicom ratować własnych dzieci, a sami też nie wchodzili do środka:)
@secs: Odpowiem mimo tego że mi wbijasz szpilki o jakichś lodach.
Ja nie twierdzę że USA jest kolorowe i super i wszystko tam działa jak w zegarku, niemniej nie można zaprzeczyć że służby w większości wypadków są o wiele lepiej
źródło: temp_file3063840511457612711
Pobierz@PiersiowkaPelnaZiol: To chyba nigdy nie widziałeś pościgów w USA xD
tutaj masz przykład jak mało elitarnych policjantów tam jest( ͡º ͜ʖ͡º)
https://youtu.be/_94Yl9EH9JA?t=4228
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@PiersiowkaPelnaZiol: Z rozpędu nie zrób amerykanom loda z połykiem, poczytaj sobie o Uvalde school shooting jak policja nie pozwalała rodzicom ratować własnych dzieci, a sami też nie
@Karier: tak byłego komandosa, młody sprawny, lasy w USA przecież są o wiele większe niż w Polsce. Do tego dostęp do broni praktycznie dla każdego..
@secs: Odpowiem mimo tego że mi wbijasz szpilki o jakichś lodach.
Ja nie twierdzę że USA jest kolorowe i super i wszystko tam działa jak w zegarku, niemniej nie można zaprzeczyć że służby w większości wypadków są o wiele lepiej
źródło: Zrzut ekranu 2025-07-2 o 01.23.12
PobierzBo od 2017 roku czytam o brakach
W Poznaniu ponad 70% policjantów nie zaliczyło żadnego z obowiązkowych strzelań