Wpis z mikrobloga

W stanach to jednak działa sprawnie, od razu szeryf by wysłał ekipę 10 kozaków z psem tropiącym po zapachu indywidualnym (Wziętym z domu) i by go szukali, a u nas wieś tańczy i śpiewa

@PiersiowkaPelnaZiol: To chyba nigdy nie widziałeś pościgów w USA xD
tutaj masz przykład jak mało elitarnych policjantów tam jest( ͡º ͜ʖ͡º)

https://youtu.be/_94Yl9EH9JA?t=4228
CJMac - >W stanach to jednak działa sprawnie, od razu szeryf by wysłał ekipę 10 kozak...
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol tylko weź pod uwagę, że stany to głównie geny niemieckie i brytyjskie. Sam dobrze wiesz jak niemcy nas zmlocili w trakcie wojen. Do dzisiaj odczuwamy tego skutki. Dlatego w stanach to wygląda jak film akcji, a w Polsce jak Beny Hill
  • Odpowiedz
  • 10
W stanach to jednak działa sprawnie, od razu szeryf by wysłał ekipę 10 kozaków z psem tropiącym po zapachu indywidualnym (Wziętym z domu) i by go szukali, a u nas wieś tańczy i śpiewa, brakowalo koncertu norbiego na rynku i kiełbasy z grilla

@PiersiowkaPelnaZiol: Z rozpędu nie zrób amerykanom loda z połykiem, poczytaj sobie o Uvalde school shooting jak policja nie pozwalała rodzicom ratować własnych dzieci, a sami też nie
  • Odpowiedz
od miesiąca szukają mordercy, który się zaszył gdzieś w lasach. Google: Travis Decker

@Karier: tak byłego komandosa, młody sprawny, lasy w USA przecież są o wiele większe niż w Polsce. Do tego dostęp do broni praktycznie dla każdego..
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: Z rozpędu nie zrób amerykanom loda z połykiem, poczytaj sobie o Uvalde school shooting jak policja nie pozwalała rodzicom ratować własnych dzieci, a sami też nie wchodzili do środka:)

@secs: Odpowiem mimo tego że mi wbijasz szpilki o jakichś lodach.

Ja nie twierdzę że USA jest kolorowe i super i wszystko tam działa jak w zegarku, niemniej nie można zaprzeczyć że służby w większości wypadków są o wiele lepiej
PiersiowkaPelnaZiol - >@PiersiowkaPelnaZiol: Z rozpędu nie zrób amerykanom loda z poł...

źródło: Zrzut ekranu 2025-07-2 o 01.23.12

Pobierz
  • Odpowiedz
@secs: Zresztą skoro nasza policja jest taka super i wyciąga wnioski ze złych akcji to ile policjantów jest szkolonych?

Bo od 2017 roku czytam o brakach
W Poznaniu ponad 70% policjantów nie zaliczyło żadnego z obowiązkowych strzelań
  • Odpowiedz