Wpis z mikrobloga

@sid127: Rolnik sam nie przetworzy, ktoś by musiał to kupić żeby przetworzyć no a skoro nie ma zapotrzebowania to i nie kupują.

To jest biznes i nic więcej. Zwierzęta będą przeznaczone tam gdzie można więcej zarobić lub jak najmniej stracić.
@dobrzecisiewydaje koszty utrzymania,
Stare mięso ma gorszy smak i jest twardsze, bardziej żylaste
Przy stosowaniu takiej paszy jaką się stosuje na takich hodowlach część z tych zwierząt mogły by w pewnym momencie paść, albo od tej paszy, albo z braku tej paszy, która wspomaga wzrost, i albo zwierzę padnie bo urośnie za duże, albo padnie bo nagle zabraknie odpowiednich składników

I taki przykład dlaczego zwierzęta nie mogą żyć długo na hodowlach
Świnia
@Ghuthek: to jest jasne, ale rolnicy i tak ponieśli dotychczasowe koszty utrzymania tych zwierząt, wiec nie lepiej je ubić, pomrozic i sprzedać po kosztach? Przeraża mnie po prostu idea utylizacji takiej ilości. W samych USA mówi się o konieczności utylizacji 10 milionów sztuk.
@Niebieski_mazak tez cię tu zawołam czy tak by się nie dało