Wpis z mikrobloga

@Krzysio_misio12 musisz to kochać. Pójście tam tylko dlatego, że "4 koła na rękę z dodatkami i 25 lat do emerytury" jest średnim pomysłem, bo człowieka szybko w---w łapie.
Jak Ci się nudzi w zyciu, to idź na przygotowawczą. Przez te 3 miesiące odpowiesz sobie na pytanie, czy Ci się podoba, czy nie.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Krzysio_misio12: a idź, pierwszy kontrakt chyba jest na 2 lub 3 lata więc najwyżej zmienisz pracę.
Kasa średnia ale mega dużo dodatków, jakieś mieszkaniowki dodatki za służbę itp. , jak teraz pracowali na granicy to dostawali jedzonko za darmo, kawka herbatka soczki, nawet ps im wstawili do namiotu, kolega chwalił że mógłby tak zawsze pracować bo jeszcze dużo wolnego dostał za to.
Moim zdaniem to mało ambitna praca ale jak
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Krzysio_misio12: Mało ambitna robota i musisz słuchać debilnych rozkazów starych Januszy albo socjopatów. Jak źle trafisz to będziesz ciągle po ćwiczeniach jeździł, że jak wrócisz do domu to ledwo zdążysz zrobić pranie i kolejny wyjazd.

Wojsko ma tak spaprane oraz idiotyczne zarządzanie, procedury i regulaminy, że jak ktoś np. 20 lat temu ustalił, że szeregowy może mieć w szafce pastę do butów, paczkę sucharów oraz przyrządy do golenia to tak
  • Odpowiedz
@Krzysio_misio12: jasne że tak, chyba że umiesz coś konkretnego, albo chcesz robić coś związanego z pasją, bo jak nie to wojsko jest niezłym pomysłem. Posada państwowa, więc pensja i urlop jak trzeba, sporo dodatków bo do pensji szeregowego masz np. mieszkaniówkę, dla młodego chłopaka ok. 4k na rękę to nie są małe pieniądze. Wiem, że tu na wykopie to są sami j----i programiści 15k, ale nie sluchaj tych idiotów, bo
  • Odpowiedz
Wojsko ma tak spaprane oraz idiotyczne zarządzanie, procedury i regulaminy, że jak ktoś np. 20 lat temu ustalił, że szeregowy może mieć w szafce pastę do butów, paczkę sucharów oraz przyrządy do golenia to tak ma być i kropka. Nawet wszystko musi być na odpowiedniej półce. Jak się dziewczyny pytały "to gdzie mają trzymać choćby tampony?" to usłyszały, że regulamin nie przewiduje miejsca w szafce na takie rzeczy, więc musiały je chować
  • Odpowiedz