Wpis z mikrobloga

zawsze nie wychodzą a jak na oko, byle jak to takie fantastyczne()


@GlajDem8: bo przepis jest tylko podpowiedzią. Nie każda mąka jest taka sama, nie każde jajko jest takie samo etc. Jak masz doświadczenie i wprawę to zawsze zrobisz lepiej niż poda przepis, bo tylko to wiesz z jakimi składnikami akurat pracujesz. Oraz robisz dokładnie pod własne upodobania a nie czyjeś.
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: hmm, no w sumie prawda. Chociaż akurat tym razem wsypalem wszystko na oko olej i mąkę, mleko też tak jak mi się ulało zamieszałem i była idealna kondystencja nic nie musiałem dodawać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GlajDem8: Bekon do ruskiego farszu?! (°°

Spróbuj z tradycyjnymi dodatkami kuchni kresowej, czyli sporo przeciśniętego przez praskę czosnku i duuużo majeranku.
() .
  • Odpowiedz
@southlander: a to się nie daje? :o ( ͡° ͜ʖ ͡°) myślałem że daje się boczek a jako że miałem tylko bekon to w sumie wychodzi to na jedno ʕʔ

Spróbuje zrobić tak jak piszesz następnym następnym razem:)
  • Odpowiedz
myślałem że daje się boczek


@GlajDem8: Jak żyję, nie widziałem ruskich z boczkiem. Jedyny klasyczny dodatek okołomięsny, to skwarki ze słoniny, ale to wyłącznie jako okrasa. Gdyby dodać skwarki do farszu, to farsz zrobi się tłusty a to chodzi wyłącznie o to żeby ciasto były natłuszczone, nie farsz ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Ale jak już idziemy w profanację, to moją ukochaną profanacją farszu ruskiego, jest zawinięcie
  • Odpowiedz