zawsze nie wychodzą a jak na oko, byle jak to takie fantastyczne(・へ・)
@GlajDem8: bo przepis jest tylko podpowiedzią. Nie każda mąka jest taka sama, nie każde jajko jest takie samo etc. Jak masz doświadczenie i wprawę to zawsze zrobisz lepiej niż poda przepis, bo tylko to wiesz z jakimi składnikami akurat pracujesz. Oraz robisz dokładnie pod własne upodobania a nie czyjeś.
@Mirkosoft: hmm, no w sumie prawda. Chociaż akurat tym razem wsypalem wszystko na oko olej i mąkę, mleko też tak jak mi się ulało zamieszałem i była idealna kondystencja nic nie musiałem dodawać ( ͡°͜ʖ͡°)
@GlajDem8: Jak żyję, nie widziałem ruskich z boczkiem. Jedyny klasyczny dodatek okołomięsny, to skwarki ze słoniny, ale to wyłącznie jako okrasa. Gdyby dodać skwarki do farszu, to farsz zrobi się tłusty a to chodzi wyłącznie o to żeby ciasto były natłuszczone, nie farsz ( ͡~ ͜ʖ͡°)
Ale jak już idziemy w profanację, to moją ukochaną profanacją farszu ruskiego, jest zawinięcie
Serwus, składam najserdeczniejsze życzenia z okazji dnia Mężczyzny, trzymajcie się ciepło, bo nie macie łatwo, a bez was to nie to samo, wszystkiego dobrego, pa, miłego dnia
A tak swoją drogą, jak to jest, że jak robię naleśniki wg przepisu to zawsze nie wychodzą a jak na oko, byle jak to takie fantastyczne(・へ・)
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #jedzenie
źródło: comment_1589538768DxqIFvGCMkD3GENOFXixHE.jpg
Pobierz@GlajDem8: bo przepis jest tylko podpowiedzią. Nie każda mąka jest taka sama, nie każde jajko jest takie samo etc. Jak masz doświadczenie i wprawę to zawsze zrobisz lepiej niż poda przepis, bo tylko to wiesz z jakimi składnikami akurat pracujesz. Oraz robisz dokładnie pod własne upodobania a nie czyjeś.
Spróbuj z tradycyjnymi dodatkami kuchni kresowej, czyli sporo przeciśniętego przez praskę czosnku i duuużo majeranku.
(。◕‿‿◕。) .
Spróbuje zrobić tak jak piszesz następnym następnym razem:)
@GlajDem8: Jak żyję, nie widziałem ruskich z boczkiem. Jedyny klasyczny dodatek okołomięsny, to skwarki ze słoniny, ale to wyłącznie jako okrasa. Gdyby dodać skwarki do farszu, to farsz zrobi się tłusty a to chodzi wyłącznie o to żeby ciasto były natłuszczone, nie farsz ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Ale jak już idziemy w profanację, to moją ukochaną profanacją farszu ruskiego, jest zawinięcie