Wpis z mikrobloga

@yuim: zapewne chodzi o szczepienia oraz system ID2020 zakładający chipowanie ludzi tagami RFID czy jak to zwą.

Że BG niby chce zakazać ludziom bez chipa, z informacją o potwierdzonym szczepieniu na XYZ, uczestnictwa w życiu społecznym tj. nawet chodzić do pracy, czy szkoły.

Darwin jest tu użyty w tym kontekście, że JKM w swoim toku rozumowania często odnosi się do selekcji naturalnej, czyli doborze przez naturę osobników/ludzi przystosowanych najlepiej do
  • Odpowiedz
@Cineczeq: temat jest w ciul złożony - ja nie mam danych, czy akurat tam jest największa dzietność.

Czynniki do pochwycenia tematu składają się z mnóstwa zagadnień i ja nie jestem w stanie się wygęgać bez napisania o tym chyba książki.

Ogólna zasada mówi, że "a kto umarł ten nie żyje". Innym przykładem grupy, która się utrzymuje na powierzchni to Romowie - mają jakiś swój sposób i dają radę, a oceniam to po
  • Odpowiedz
Proszę jakiegoś uczonego w kucyźmie o wyjaśnienie co tym razem rabin Goldberg miał na myśli xD

@yuim: Temat jest prosty, nie wiem jak można tego nie rozumieć. Ludzie jak Gates (którego od zawsze uważałem za złodzieja i idiotę, czemu daje on wyraz w swoich aktualnych działaniach) chcą ingerować w selekcję naturalną, chcą być bogami, zbawcami ludzkości, a tak naprawdę przyniosą tylko zagładę, ponieważ w długim okresie tylko selekcja naturalna przynosi
  • Odpowiedz