Wpis z mikrobloga

Może ktoś polecić jakieś fajne kursy Azure DevOps i Data Factory? Prawdopodobnie będziemy przenosić różne projekty na Data Factory (klasyczny ETL, źródłem jest inna baza danych albo CSV, docelowo ma siedzieć w chmurze i robić dashboardy na Power BI) i chcę sobie zrobić jakiś kurs, żeby mieć solidne podstawy i porządnie zrozumieć, co jak działa, a nie tylko bezmyślnie powielać jakieś rozwiązania.

#sql #azure #devops #programista15k
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@inny_89: Niby tak, jak się chce coś konkretnego zrobić, a ja chciałam sobie obejrzeć coś a'la demo/overview, żeby wiedzieć, co tam jest dostępne. Często sobie włączam jakieś podcasty albo filmiki na YT (niekoniecznie z IT) i słucham w tle robiąc coś innego i dla mnie to jest dobry sposób, żeby coś tam załapać.
  • Odpowiedz
@Aenkill na pluralsight znajdziesz tego od metra.
Załóż sobie konto Microsoftu darmowe, zarejestruj na myvisualstudio i będziesz miał 3 miesiące pluralsight za darmo.
  • Odpowiedz
@inny_89: Spoko, zobaczę tam. Na Udemy znalazłam jeden kurs, który pokrywa chyba wszystkie zagadnienia, ale niestety nie mogę znieść akcentu prowadzącego ( ͡° ʖ̯ ͡°) Może na PluralSight będę mieć więcej szczęścia.

@madry_i_mieciutki: No wygląda bardzo fajnie, może sobie potem właśnie połączyć z DevOps i mieć kontrolę nad zmianami w kodzie i tak dalej. Ogólnie jest to dość intuicyjne, ale chciałam sobie usystematyzować wiedzę,
  • Odpowiedz
  • 1
@Aenkill Microsoft learn, zrób sobie az-900 na początek (za jakieś 70-80f jest certyfikat jak chcesz) potem np az-203 czy co ci się bardziej w pracy przyda. Tego przynajmniej wymagają u mnie w pracy żeby zrobić.
  • Odpowiedz