Wpis z mikrobloga

@lkg1: Czy to nie zabawne, a zarazem żałosne, że prezydent kraju dołącza się do promocji zbiórki mającej wesprzeć publiczną służbę zdrowia, bo nie starcza na to środków z podatków i innych składek?

@gunwooo: https://wiadomosci.wp.pl/z-puszka-wosp-kwestowal-donald-tusk-6036207165191297a

Prawie takie żałosne jak Tusk zbierający na WOŚP? A nie, wróć, Tusk tylko kwestował, ani grosza nie rzucił.

( ͡° ͜ʖ ͡°)
PlonacaZyrafa - > @lkg1: Czy to nie zabawne, a zarazem żałosne, że prezydent kraju do...

źródło: comment_1589227810vJWWn8BK1oKvUjM0GeBAxi.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@PlonacaZyrafa: Powtórzę to co napisałem komu innemu przywołującemu przykład WOŚP, jakby Ci się chciało przejrzeć komentarze to byś nie rzucał jako kolejna osoba tego durnego argumentu.

Nie widzisz różnicy między zbieraniem pieniędzy przez WOŚP, a obecną sytuacją? Jest różnica w zbieraniu pieniędzy na wypasiony sprzęt który może wspomóc diagnostykę chorób/poprawić standard usług medycznych dla określonej grupy np. seniorów, a koniecznością organizowania zbiórek na absolutnie podstawowe wyposażenie służb medycznych tj. maseczki/rękawiczki,
  • Odpowiedz
@PlonacaZyrafa: 60 groszy tylko nie płacz proszę

@padobar: Nie mieści ci się w głowie, że można sobie patrzeć na to z dystansem? Jak śmiem nie mieszać z gównem Dudy za udział w akcji charytatywnej to muszę być płatnym trollem?

Powtórzę to co napisałem komu innemu przywołującemu przykład WOŚP, jakby Ci się chciało przejrzeć komentarze to byś nie rzucał jako kolejna osoba
  • Odpowiedz
@PlonacaZyrafa:

Na całym świecie organizowane są zbiórki na sprzęt medyczny bo nikt nie był przygotowany na COVID.

Specjalnie sprawdziłem kiedy podpisał 2 mld dla TVP - 6 marca. Wtedy już raczej było dobrze wiadomo co się dzieje na świecie, a 6 dni później wirus był już oficjalnie u nas. Nawet gdyby sejm odrzucił jego weto, mógł tą ustawę odrzucić i zaproponować przekazanie chociaż części tych pieniędzy na przygotowanie szpitali.
  • Odpowiedz
@PlonacaZyrafa:

Na całym świecie organizowane są zbiórki na sprzęt medyczny bo nikt nie był przygotowany na COVID.
Specjalnie sprawdziłem kiedy podpisał 2 mld dla TVP - 6 marca. Wtedy już raczej było dobrze wiadomo co się dzieje na świecie, a 6 dni później wirus był już oficjalnie u nas. Nawet gdyby sejm odrzucił jego weto, mógł tą ustawę odrzucić i zaproponować przekazanie chociaż części tych pieniędzy na przygotowanie szpitali.

@gunwooo
  • Odpowiedz