Aktywne Wpisy
wykop +20
Dzień dobry, Wykop! Mamy dla Was dwie wiadomości! (ツ)
1. Odpowiedzieliśmy na Wasze ostatnie zgłoszenia i wprowadziliśmy kilka poprawek, które powinny umilić korzystanie z Wykopu:
- w przeglądarce Firefox naprawiliśmy „skaczący” formularz komentarzy,
- wprowadziliśmy również poprawki do automatycznego ukrywania długich wypowiedzi z opcją "pokaż więcej",
- usprawniliśmy wklejanie zdjęć,
1. Odpowiedzieliśmy na Wasze ostatnie zgłoszenia i wprowadziliśmy kilka poprawek, które powinny umilić korzystanie z Wykopu:
- w przeglądarce Firefox naprawiliśmy „skaczący” formularz komentarzy,
- wprowadziliśmy również poprawki do automatycznego ukrywania długich wypowiedzi z opcją "pokaż więcej",
- usprawniliśmy wklejanie zdjęć,
fhgd +99
oddajmy wszystko w ręce korporacji, co złego może się stać?
nawet nie wiem za co mnie zablokowali, nie podali powodu, ale mogę się 'odwołać' xd
#zalesie #patologia #gorzkiezale
nawet nie wiem za co mnie zablokowali, nie podali powodu, ale mogę się 'odwołać' xd
#zalesie #patologia #gorzkiezale
#gospodarka #koronawirus
-mają 60 mln kraj, w którym umiera dziennie dużo więcej osób niż w Polsce
-u nich pandemia wywołała 30 tysięcy zgonów (według ich statów)
Wychodzi, że w
@glogovianin: No to c--j, załóżmy że bez ograniczeń było 5x tyle albo nawet 10. 4000 to dalej g---o. 8000 też. Z tych zmarłych na covid prawie wszyscy to i tak były staruchy o wątłym zdrowiu, covid to była tylko ostatnia rzecz która przechyliła szalę ich załamanego zdrowia na stronę zgonu.
Jak uruchamiam moje appki, to w Polsce miałem reklamy mbanku, toyoty, mcdonalds (i wielu innych restauracji), teraz cały czas wisi reklama Fortnite :)
to, że ktoś tam umarł, ciul - zdarzyło się, po prostu taki przypadek dotarł do mediów. Ilu tych "pimpusiów" nawet nie wie, że miało wirusa? To jest wielka niewiadoma.
We Włoszech, w USA i w Chinach średnio wyszło, że wykrywa się tylko 15% przypadków. Czyli 85% przypadków sobie wesoło śmiga po sklepach i nigdy nie dowiedzą się,
@glogovianin: Źródło: dane z d--y, zresztą jak zawsze, nawet na statku Diamond Princess nie była to większość tylko mniejszość, tam śmiertelność z super opieką, bo traktowali ich też jak rodzaj eksperymentu i oczywiście służba zdrowia się nie załamała jak na północy Włoch, w Hubei, Hiszpanii itp. wyniosła 2,01%. Korea Południowa, która robiła ogromną ilość testów i wyłapywała ludzi po trackingu telefonów i
@Pustulka: Źródło?
macie kalkulator ryzyka śmierci od Pomorskiego Parku Naukowo-Technologicznego w Gdyni
to jest prosty kalkulator, ale pod maską ma dane statystyczne z wielu krajów
@glogovianin: Mi to nie jest potrzebne, bo zgadzam się z Twoim postem. Pytanie było do Pustulki o źródło danych, bo te liczby nie zgadzają się z badaniami na temat Diamond Princess.
@glogovianin: Tak xD. Koronawirus zbombardował mosty, autostrady i domy mieszkalne. Co wy w ogóle p---------e?