Wpis z mikrobloga

Eksperyment time (òóˇ)

Kolejny weekend, kolejne próby.
Pszenne na zakwasie.
Pan bochen z lewej się aż zarumienił ponieważ został przygotowany na soku z buraków.
Pan bochen z prawej niby taki zwykły pszenny ale ma w sobie moc prażonej cebulki.

Edit: po tych wypiekach mój piekarki zaliczył ŚMIERC.

Przekrój będzie później Panowie odpoczywają.

Dzięki @AdiBdg za inspirację do kolorowych chlebów.
@KIJU87 takie coś mi wyszło.

#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #chleb #chwalesie
MartaMartuska - Eksperyment time ᕦ(òóˇ)ᕤ

Kolejny weekend, kolejne próby.
Pszenne na ...

źródło: comment_1589104976wy5qXxK7hBI866DBAj1R9D.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@tptak Spanikowałam że umarł ale narazie nie nadaje się do użytku... Upiekłam chleby siadłam na kanapie, jak coś nagle strzeliło, się patrzę a szyba poszła w piekarniku i to środkowa ( ͠° °) Nie mam pojęcia jak to się mogło stać.
Gorenje ora-ito, piekarnik jak piekarnik
  • Odpowiedz
  • 1
@tptak No 3 zewnętrza czyli drzwiczki, to co pękło i wewnętrzna.
To co wysłałeś to właśnie wewnętrzna.
Już niebieski ogarnął moja panikę ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Szyba zamówiona (òóˇ)
  • Odpowiedz
  • 1
@tptak tak dłonie rozmiar dziecięcy, stopy też () Aczkolwiek tym dwóm panom naprawdę ładnie się dzisiaj urosło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aż piekarnik z dumy rozpierało hehe
  • Odpowiedz
@MartaMartuska: zapomniałem odpisać tylko zaplusowałem xD super Ci wyszly :) jakiej mąki używasz? robiłaś laminację, tak jak wczesniej o tym gadalismy? bo chyba niechcący wprowadziłem Cię w błąd, zawsze laminowałem po 4 składaniach, ale z tego co wyczytałem, to trzeba laminować na samym początku, po pierwszym składaniu, zanim ciasto sfermentuje. Co do koloru to z tego co widziałem, bardziej czerwony wychodzi na zakwasie z buraków - na foto. Ja kiedyś
AdiBdg - @MartaMartuska: zapomniałem odpisać tylko zaplusowałem xD super Ci wyszly :)...

źródło: comment_1589271755Kfbm2spfCnmQ9Tq3JkdRCj.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz