Wpis z mikrobloga

@diogene: ja się zastanawiam czemu te firmy robią tak nieudolnie tesla killery... zamiast wrzucić troche więcej koni niż ma model 3 performance, baterie 100-120kwh albo i więcej i niech zaorają tesle. To nie, trzeba zrobić auto które jest gorsze lub prawie dorównuje tesli za cene 3x taką. I jeszcze przegrywa xD

Jak tak patrze ze robią VW z bateriami 50kwh to mnie ciekawi kto to będzie kupował, skoro za 20k
  • Odpowiedz
Trzeba zaznaczyć, że - jak przystało na niemieckie auto - Taycan zawyża prędkość podawaną na liczniku.
Gdy Tesla Performance (Model S lub 3) robi 260km/h to tyle jest. GPS pokazuje 260km/h.
Za to gdy Taycan pokazuje na liczniku 260km/h i gdy komputer jechać więcej nie pozwoli to tak naprawdę może nawet 250k/h nie osiągnąć.

Potwierdzeni, np. tutaj. Im szybciej tym bardziej ściemnia: https://youtu.be/VK0oC83y4L8?t=400
Nie chce mi się teraz szukać konkretnego filmiku ale
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@diogene: @JK91: jedno muszę wspomnieć, widziałem już kilka Taycanow i wyglądają obłędnie. Zwłaszcza czerwony wieczorem. Niestety przy nim model s zaczyna wyglądać jak Passat. Tesla czas na nowy wygląd.
  • Odpowiedz
Jak tak patrze ze robią VW z bateriami 50kwh to mnie ciekawi kto to będzie kupował, skoro za 20k więcej będzie najtansza tesla m3

@JK91: i plusem bedzie nie jezdzenie Vagiem
  • Odpowiedz
@jasonfly: no fakt, tesle wyglądają brzydko, jak na początku patrzyłem to mówię no nie, obrzydliwe, teraz mi przeszło. Ale szkoda ze za porsze musisz dopłacić 400k bo to porsze.

Polestar fajnie wygląda, będzie miał ciekawe parametry to może będzie jakiś sens myśleć czy opłaca się coś innego niż tesla za 250-300k
  • Odpowiedz
@jasonfly: no niestety, technologia vs wygląd jak na razie :D

@diogene: tak, mowie tylko o czysto wizualnej stronie

Ale szkoda ze za porsze musisz dopłacić 400k bo to porsze.

@JK91: no jako fan Tesli musze sie z tym niezgodzic, doplacasz tez do luksusowego wnętrza ;)
  • Odpowiedz
ja się zastanawiam czemu te firmy robią tak nieudolnie tesla killery...

@JK91: bo wbrew pozorom to co wszyscy fani Tesli gadali od dekady to prawda - budowa dobrego auta elektrycznego nie jest łatwa i nie wystarczy rzucić pieniędzy, poczekać dwóch lat i masz auto.

Potrzeba lat doświadczeń, masy porażek i światowej klasy ekspertów. A który światowej klasy ekspert pójdzie dzisiaj pracować nad elektrykami do Porsche gdzie będzie gonił lidera zamiast
  • Odpowiedz