Aktywne Wpisy

HakunaMattatta +40

san-francisco +81
#psiarze W Skandynawii każdy pies, który tylko pogryzie a nie zagryzie człowieka, zostaje uśpiony, ponieważ naukowcy wychodzą z założenia, że każde pogryzienie wzmacnia motywację do następnego pogryzienia. U nas, jak w każdym bantustanie, groźny pies ma większe prawa niż człowiek, więc zaraz zbierze się Towarzystwo Ochrony Zwierząt, które zacznie wmawiać ludziom, że to były łagodne pieski, które tylko dlatego zagryzły gościa oczywiście w obronie własnej, bo to on chciał je

Udało mi się znaleźć odpowiednie poradniki i zrobiłem działające rozwiązanie, które znacznie przyśpieszyło prace.
Mam jednak jeden problem, z którym nie mogę sobie dać rady.
Konfigurator działa tak, że do każdego modelu balustrady i każdego wariantu "kształtu" - odcinek prosty, w kształcie L i w kształcie C,
zrobiłem gotowiec, w którym za pomocą formularza nadaje odpowiednie wymiary, a on docina wypełnienie, pochwyty i ustawia słupki w odpowiednich miejscach.
Części niezmienne jak słupki czy zaślepki wstawione są z biblioteki, a to co zmienia wymiar kopiuje z folderu gotowca.
Dla każdego nowego zamówienia, kopiowałem folder odpowiedniego "gotowca" i w nim edytowałem wymiary, zapisywałem, aktualizował się nawet rysunek z wymiarami.
Coś się jednak podziało i po skopiowaniu folderu inventor nie trzyma się względnego odwołania do części ze swojego folderu, tylko bezwzględnie odnosi się do folderu z gotowcami.
Teraz po skopiowaniu folderu, ręcznie podmieniam wszystkie komponenty na te z docelowego folderu. Szukałem info o funkcji spakuj i przenieś,
kopiowaniu przez jakieś wewnętrzne programy autodesku do przenoszenia projektów, jednak strasznie to wszystko skomplikowane.
Może wie ktoś jak to ogarnąć, żeby po prostu przeklejenie folderu zrywało odnoszenie się do źródłowych plików.
#pytanie #pracbaza #autocad #solidworks #inventor #pracbaza #inzynieria #inzynier
źródło: comment_1588586418vM8fJe0ZzcOZcJTmJGTc5s.jpg
PobierzSpakuj przenieś też nie jest takie skomplikowane, warto ogarnąć
/workspace/gotowce do
/workspace/realizacje/konkretnaRealizacja