Mam pytanie dotyczące #f1 Czemu teraz na każdym bolidzie jest ta taka obręcz? Czemu ma to służyć? IMO tylko ogranicza widoczność, bo jest centralnie przed głową kierowcy XD Naszło mnie to pytanie, po zagraniu w f1 2019 na ps4 podczas grania na kamerze z kokpitu XD
@myz_czarodziej: w uproszczeniu, kierowcy jeżdżą od krawędzi do krawędzi toru i skupiają się na najbliższym zakręcie, nie przeszkadza im to bo nie patrzą prosto.
@niebieskamarchewka: nie tylko dlatego. Nawet patrząc na wprost halo nie przeszkadza, bo człowiek do widzenia używa obojga oczu i to co halo zasłania dla jednego oka drugie oko widzi. Taki sam efekt jak dla ludzkiego nosa. W grach halo przeszkadza, bo ekran nie jest w stanie tego efektu skompensować
@myz_czarodziej to nie ogranicza widoczności, na torze kierowca praktycznie nigdy nie patrzy centralnie przed siebie tylko na wierzcholek kolejnego zakrętu
@myz_czarodziej: generalnie kierowcy (Lando np, Leclerc chyba też wspominał), że w grze kolumna jest dużo bardziej widoczna i przeszkadza, podczas gdy w rzeczywistosci na to nie zwracają w ogóle uwagi i tego nie widzą.
Czemu teraz na każdym bolidzie jest ta taka obręcz? Czemu ma to służyć? IMO tylko ogranicza widoczność, bo jest centralnie przed głową kierowcy XD
Naszło mnie to pytanie, po zagraniu w f1 2019 na ps4 podczas grania na kamerze z kokpitu XD
Komentarz usunięty przez autora