Wpis z mikrobloga

#dotnet #dotnetcore #csharp #wordpress #php

Witajcie wykopki.
Potrzebuję porady kogoś bardziej zaawansowanego.
Otóż mam przed sobą do zrobienia projekt. Aplikacja internetowa z rejestrowanymi użytkownikami, płatności oraz rozbudowany formularz generujący PDF. I teraz moje pytanie. Czy lepiej zrobić to na wordpressie czy napisać od podstaw w .net core? Jakie jest wasze zdanie? Mam kilka stronek za sobą na wordpressie i pisanie aplikacji wraz z poradnikami w .net ale boję się, żebym nie wyrwał się z tym .net`em z motyką na słońce.
Pozdrawiam!
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Phoryn moją poradą zawsze będzie "stick to your guns". Rob w tym w czym czujesz się swobodniej. A jak skończysz to możesz sobie zrobić dla siebie ten projekt w technologii której się uczysz. Moje trzy grosze :)
  • Odpowiedz
@trustME: niby tak ale z drugiej strony takie coś trzeba regularnie wspierać itd. Poza tym CMS nie będzie potrzebny bo jedynym administratorem będę ja...
@taukuZielonka: Chyba mnie przekonałeś... napiszę w .net :D Chcę się podszkolić przed podjęciem kolejnej pracy a w sumie taki projekt i to w dodatku wdrożony pozwoli mi później wystartować z wyższej półki...
Dziękuję i pozdrawiam!
  • Odpowiedz
@trustME: @taukuZielonka:
A jeszcze jedno pytanie. Może któryś z was poleci jakiś dobry kurs dotyczący .net core 2. w górę?
Oczywiście coś już na poziomie średnio zaawansowanym. Teraz niestety takie czasy, że na jaki się nie wejdzie to wszędzie oceny 5 ale tak kolorowo jeżeli chodzi o content niestety już nie jest...
  • Odpowiedz
l

@Phoryn: działaj od razu na 3. Materiałów jest masa. Jeśli jesteś ogarnięty programistycznie to z samą dokumentacją + jakimiś artykułami dasz radę napisać bardzo konkretne rzeczy.
m
Do zaawansowanych rzeczy polem bloga Reformed Programmer
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Phoryn: Umbraco jako CMS z web api pod spodem do obsługi bardziej zaawansowanych rzeczy. Robiłem spory projekt tak, działa i firma zadowolona. Tylko możesz napotkać w pewnym momencie problemy z wydajnością bo umraco wszystko trzyma poserializowane w bazie, więc przyda się Redis
  • Odpowiedz