Aktywne Wpisy
Czy tylko ja mam wrażenie, że od 2-3 lat jest straszna posucha w grach AAA? Nie ma w co grać w ogóle.
Pykam sobie trochę od niechcenia w Mafię 2 i szczerze mówiąc nie wiem co dalej xD Starocie ogrywane w kółko te 7-10 lat temu dużo straciły, niektóre tylko stały się bardziej drewniane, ale niektóre za to praktycznie są do kosza.
Gothic Remake - nawet nie ma daty premiery, a po
Pykam sobie trochę od niechcenia w Mafię 2 i szczerze mówiąc nie wiem co dalej xD Starocie ogrywane w kółko te 7-10 lat temu dużo straciły, niektóre tylko stały się bardziej drewniane, ale niektóre za to praktycznie są do kosza.
Gothic Remake - nawet nie ma daty premiery, a po
katienca +19
Czy ja jestem staroświecka uważając, ze takie szczegóły powinno się dzieciom tłumaczyć jak są zaraz przed okresem dojrzewania? Czy naprawdę małe dzieci (książka dedykowana jest dla 2-4 latków) musza wiedzieć gdzie jest łechtaczka, wargi mniejsze i większe? Nie wystarczy po prostu wytłumaczyć, ze chłopak i dziewczyna maja rozniace się od siebie miejsca intymne?
#pytanie #dzieci
#pytanie #dzieci
#kiciochpyta #zagadka #lotnictwo #technologia
Nie wiem też po co wrzucasz tutaj fazę lotu samolotu, to chyba oczywiste że będąc w powietrzu
No właśnie nie, bo stoicie w miejscu. Samolot musiałby osiągnąć prędkość, która pozwoliłaby mu poderwać nos do góry aby koła oderwały się od tej bieżni. W boeingu 737 będzie ona wynosić jakieś 200-300 km/h(zależnie od pasażerów, paliwa)
Skoro zakładamy że samolot startuje od zera a bieżnia równoważy prędkość jaką mu nadają koła, porusza się on z prędkością 0km/h a co
@lordpodle1:
Komentarz usunięty przez autora
Wyobraź sobie okręt podwodny, na szczycie którego na wysięgnikach przymocujesz kółka. Teraz wyobraź sobie że okręt jest zanurzony pod analogiczną konstrukcją jak ten magiczny pas startowy, tak że kółka dotykają spodniej powierzchni bieżni.
Gdy okręt da cała naprzód - czy zacznie się poruszać do przodu, mimo iż bieżnia porusza się do tyłu z tą samą prędkością co
@wezsepigulke przyklej ten filmik każdemu, kto jeszcze będzie się wykłócać, może dotrze xD
@InterferonAlfa_STG: Jeżeli zakładamy coś idiotycznego i niemożliwego, to owszem, samolot będzie non stop równoważony przez nieskończoną bieżnię przez co "cofany w miejscu" i nie ruszy, bo to
Ten eksperyment ma różne rezultaty w zależności od tego, ile zmiennych bierzesz pod uwagę i jak bardzo chcesz abstrahować od świata rzeczywistego.