Wpis z mikrobloga

@jenerau: Choć sam nie jestem ekooszołomem (ale staram się minimalizować ślad węglowy jak mogę) i bardzo lubię mięso to wydaje mi się że raczej nie uda się uniknąć redukcji konsumpcji białka w takiej formie jaką dziś znamy. Wiem, że niektórzy pewnie pomyślą, że "komuna", ale całkiem możliwe jest, że w nieokreślonej przyszłości jeśli nic nie zrobi się w kwestii zmian nawyków ludzi, to być może zostaną wprowadzone kartki. Masz x kg
@Kondz: "to chyba nie są świadomi że do tej wody wlicza się wodę zużytą na uprawę paszy."

To prawda. I spora część z całej tej wody użytej do produkcji paszy czy wypitej przez krowy wraca do środowiska. Tak sytuacja. Czyli cała ta grafika to (uwaga ulubione słowo wykopków w ostatnim czasie) manipulacja.
ciebie


@Harmonia: Wyraźnie lepiej niż u ciebie. Skoro sztuczne mięso ma taki sam skład i tak samo się je będzie obrabiać termicznie i przyprawiać, na dodatek będzie zdrowsze, to po co bredzisz, że gorzej smakuje?