Wpis z mikrobloga

@becvvv: @filip-kil: Unikalbym zdecydowanie Wechty i Trusta. U tego pierwszego i jakosc nie powala i wiecznie sa jakies problemy. Chocby z tym, ze ludzie nie moga sie miesiacami czy latami wprowadzic, bo budynki nie przechodza odbioru przez brak miejsc parkingowych (raz Wechta wliczyl sobie miejsca postojowe wzdluz pobliskiej drogi xD). Trust z kolei to bardzo slaba jakosc - w ich inwestycji na Mateckiego po pierwszych dwoch latach zalalo hale garazowa,
@Turambetto: Oo dzięki za info. Myślałem, że są tam wszystkie inwestycje w Poznaniu :o. Mniej więcej mam takie kryteria:
- w odleglości 3km od centrum
- rozkład mieszkania bardzo praktyczny, tzn. nie chcę, by dużo miejsca się marnowało na np. korytarz. Na pewno będzie sofa z telewizorem, 2 biurka. Jak nie starczy miejsca na stół i krzesła to trudno - i tak jem przy biurku, albo przy stoliku przed sofą. Pewnie
@becvvv: Zacznę od końca:
Nie sugeruj się tym ile mieszkań zostało na sprzedaż. Deweloperzy często wstępnie rezerwują część swojej oferty, żeby inwestycja wydawała się atrakcyjna i rozchwytywana. Ostatnio znalazłem bardzo fajne trzy pokojowe mieszkanie, wśród 4 lokali które zostały w inwestycji Grupy-Inwest na Niemena. Niestety ostatecznie nie zdecydowałem się na nie i już go nie ma :D.

Nie orientuje się aż tak szczegółowo w cenach, ale 3 km od centrum to
@Turambetto:
Możesz podać link do tego 3 pokojowego mieszkania? Chciałbym wiedzieć jak wygląda "fajne" mieszkanie. Samemu często nie widzę tego, że z jakiegoś powodu mieszkanie jest albo fajne, albo słabe.

Te 3km podawałem mierząc odległość geograficzną, co w sumie jest głupie :D Jadąc ulicami wyjdzie bardziej 5km.

Dzięki za te inwestycje. W sumie to nie wiem, dlaczego na tych stronach ich nie ma.

Inea jest wystarczająca, też ją mam teraz :)
@becvvv: No właśnie link który sobie zapisałem nie działa, a mieszkania nie ma u nich już, więc pewnie zostało sprzedane. Ogólnie moje główne kryteria to 3 pokoje, w tym salon albo z aneksem (ale musi być on w jakiś sposób schowany. Czy to w jakiejś wnęce, czy z możliwością dobudowy jakiegoś półwyspu jak np. tu - http://nova-lacina.pl/mieszkania/szczegoly/nova-lacina1545154420/503), albo z osobną kuchnią. Kuchnia/aneks musi być w miarę pokaźna, ze sporą ilością powierzchni