Wpis z mikrobloga

@Katechetka: Halo chciałem coś sprawdzonego na dokładnie drożdżach z kostki co w tym złego? Pizze robię bardzo rzadko a wiem że są różne wersje. Obstawiam że przepisy na suche drożdże mogą się różnic tak samo posidając zwykły piekarnik z temp grzania do 250 a nie tak jak powinno powyżej 400
  • Odpowiedz
@wojciech-frak-1: Skończyło się tak że matka dała mi jakiś "sprawdzony" przepis zrobiłem z dokładnością co do grama i ml i #!$%@? nie wyszło :D ciasto jakieś rzadkie i musiałem dosypywać mąki(zajebisty przepis). W kuchni nie lubie "robić na oko" "jak mi się sypnie" "według uznania" a niestety większość tych przepisów takie są albo z miarami na szklanki po czym Grażynka z filmiku #!$%@? do miski jakąś niestandardową szklanke mąki
  • Odpowiedz
@BaronGaultier: To zrób według kalkulatora. Wpisujesz ile chcesz placków z jaka waga (średnia to 200-250g), ile czasu będzie leżeć w tem pokojowej (TO), ile w lodowce (TK). I wychodzą Ci proporcje na świeżych drożdżach. U mnie działa bardzo dobrze.
  • Odpowiedz