Wpis z mikrobloga

Jaki bank / konto? Ma być #security - jedyny warunek.

ps. Istnieją jakiekolwiek strony / testy / cokolwiek w polskiej bankowości w kierunku #bezpieczenstwo ? Bo o ile na anglojęzycznych stronach takie testy są jaki dany bank jest najbezpieczniejszy, o tyle ja nic nie znalazłem albo źle szukam na polskiej scenie bankowości ¯\_(ツ)_/¯

#banki #pieniadze #ekonomia #pytanie
Ptaszek99 - Jaki bank / konto? Ma być #security - jedyny warunek.

ps. Istnieją jak...

źródło: comment_1587797502nHNT98lL3RA8VOvT2g9KyE.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ptaszek99: co ci po bezpieczeństwie, w nocy przejdzie ustawa, że konfiskują oszczędności i tyle z bezpieczeństwa w banku. W dzisiejszych czasach jedynie skarpeta a oszczędności w kruszce i też skarpeta.
  • Odpowiedz
@defoxe: Masz w tym sporo racji, ale co dalej? Mam teraz zamknąć konta w banku i iść do pracodawcy niech mi daje wynagrodzenie tylko w gotówce albo w kruszcu bo nie mam konta bankowego ponieważ banki niebezpieczne już? Przecież szef mnie wyśmieje... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@humbleham: ale i tak dziękuję, zdziwiło mnie że kategoria "bezpieczeństwo" jest na samym, samiutkim końcu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sporo wyżej były kwestie bank wrażliwy społecznie albo bank w social mediach
  • Odpowiedz
@Ptaszek99: Najbezpieczniejsze banki to te, które nie zlikwidowały haseł papierowych/plastikowych. Ich właściciele wiedzą, że to najbezpieczniejszy sposób autoryzacji i dlatego ich nie zlikwidowali.
  • Odpowiedz
iść do pracodawcy niech mi daje wynagrodzenie tylko w gotówce albo w kruszcu bo nie mam konta bankowego ponieważ banki niebezpieczne już? Przecież szef mnie wyśmieje... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ptaszek99: a tu akurat by racji nie miał. Ogólnie przyjęło się, że wypłata ma iść na konto... Otóż pracownik może zażyczyć sobie w gotówce i problem firmy jak to sobie zrobią. A tak poważnie, możesz mieć
  • Odpowiedz