Wpis z mikrobloga

@Kefaveli: Do homage'y nic nie mam, tak długo, jak logo producenta jest widoczne i widać, że to nie jest chamska podróba próbująca udawać oryginał. Dopóki Parnis pozostaje Parnisem, to ok. Ale jeśli nagle dostaje logo IWC albo Roleksa, no to wtedy słabo.
  • Odpowiedz
@astat: podejrzewałem że ktoś się do mojego stwierdzenia odniesie w ten sposób. Celowo zamieściłem projekt Steinhart, który nie jest prawie "kropla w kropkę" jak Submariner. Ten przykład oddaje to o czym napisałem w swoim komentarzu. Ah ten portal że śmiesznymi obrazkami... Trzeba być dokładnym co do grosza... Niby człowiek wiedział... Ale jednak się łudził... ze tym razem będzie normalnie...
  • Odpowiedz
@AllieCaulfield: Już nie przesadzaj, oprócz Daytony Steinhart ma jeszcze mocnego homaga Submarinera. Jakby nie patrzeć idą z większością asortymentu po najmniejszej linii oporu. Taki Boldr potrafi zrobić zegarki ze swoim charakterem.
  • Odpowiedz
@Kefaveli: ruch homage pokazał jakimi frajerami są ludzie myślący, że szwajcarskie zegarki muszą tyle kosztować ile kosztują. Okazało się, że za fragment ceny "Szwajcara" można mieć chińczyka, który nie różni się wielce od tej "legendarnej" jakości swiss made. Ponadto obnażono hipokryzję, kiedy to swiss marki podrabiały swoje designy i to była "twórcza inspiracja", ale jak zaczęły to robić chinole to były to "obrzydliwe podróbki". Nie mówiąc już o tym ile
  • Odpowiedz
@Kefaveli: nic nie mam do hamagów, sam mam Invicte prodivera która jest wierną kopią submarinera. W planach mam też inne homage - jak sie uspokoi koronakryzys to kupuje Pilota typ A od Tisella. Chciałbym też zegarek w stylu tych podobnych do Audemars piguet - podoba mi sie Balticus gwiezdny pył czy nowo wprowadzony do oferty Cadisen.
  • Odpowiedz
@astat: @d_k_: @Shegis: dalej się nie rozumiemy. Ja mówię dokładnie o Steinhart Ocean One Titanium, który nie jest wierna kopią Submarinera. Ma inny kształt koperty, inny bezel i inne wskazówki co czyni go dużo mniej podobnym do Submarinera.
Owszem Steinhart ma w swoim repertuarze BARDZO wierne odwzorowania do Submarinera ale Ocean One zdecydowanie nie jest takim odwzorowaniem. To właśnie miałem na myśli pisząc, że zegarek musi
  • Odpowiedz