Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 34
@Wlasciciel_prawakow: też nie ogarniam, przecież to katowanie samego siebie, nie wspominając już o tym, że takie budzenie się i zasypianie x10 sprawia, że człowiek pewnie będzie bardziej zmęczony niż po wstaniu po pierwszym budziku.
  • Odpowiedz
@Wlasciciel_prawakow: Zabrzmię jak madka, ale jak będziesz miała dzieci to nauczysz się spać zawsze i bez ograniczeń bez względu na liczbę pobudek xDDD Ja swego czasu byłem tak zmęczony, że potrafiłem przez sen wyłączyć 2-3 budziki, pół żywy iść do kibla i zasnąć gdy siadłem na łóżku żeby się ubrać xDDD Nie zliczę ile razy się wszędzie przez to spóźniłem.
  • Odpowiedz
@wojtas_mks: no tego nie wykluczam i pewnie tak będzie ;p mówię z perspektywy kogoś kto nie ma dzieci, a mam masę znajomych, którzy też bez dzieci nie wstaną na jeden budzik ¯\_(ツ)_/¯ i się czasami zastanawiam czy to ja mam jakąś nerwice, że się budzę od razu czy oni są dziwni xd
  • Odpowiedz
@Wuxian: Zgadzam się, że lepiej wstać na raz. Problem jest taki, że rano mój mózg jest kompletnie niezdolny do podjęcia jakiejkolwiek oceny ryzyka. Przez co pomimo dzwoniącego budzika, mózg mówi "zamknij jedno oko, teraz drugie i już, już wstajesz, jeszcze tylko pół minuty i się zrywasz z łó...." i odcięcie. Próbowałem już kilka razy przestawić się na ustawienie jednego budzika i w większości wypadków dałem radę, ale zdarzyło się ze
  • Odpowiedz
@laaalaaa: w moim przypadku kończyło się to dalszą drzemką bo budziki instynktownie wyłączane były przez sen.

Znacznie lepiej ustawić 2 budziki ~20 min od siebie niż 5 co 5 minut.
  • Odpowiedz
to weź wstań po pierwszym budziku.

@Bover: dokładnie to robię i to od czasów szkolnych :)

Próbowałam ustawiać sobie budzik trochę wcześniej, żeby móc poleżeć w łóżku 10 minut dłużej (nigdy nie zasypiałam, bo mam już coś takiego, że wiem, że nie mogę i tyle), ale to dawało tylko tyle, że jeszcze mocniej nie chciało mi się wstać z łóżka, bo tak wygodnie się leżało. Testowałam dwa budziki, gdy chodziłam
  • Odpowiedz
Zabrzmię jak madka, ale jak będziesz miała dzieci to nauczysz się spać zawsze i bez ograniczeń bez względu na liczbę pobudek xDDD

@wojtas_mks: bzdura :p
Odkąd man dziecko, spie jescze gorzej i dużo więcej rzeczy mnie wybudza :p
  • Odpowiedz
Odkąd man dziecko, spie jescze gorzej i dużo więcej rzeczy mnie wybudza :p

@agaja: Nie mówię o jakości snu i wybudzaniu, bo mam tak samo, ale o zasypianiu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz