Wpis z mikrobloga

@Przegrywhere: Pytasz mnie np gdybym żył w jakimś kraju 3 świata, więc gdyby tak było to byłoby tak
1. Jestem Cing Ciang z prowinji gównosan, żyję za 2 dolary miesięcznie mam 13 lat, pomagam ojcu w polu bo inaczej nie mielibyśmy co jeść i umarli. O otwarli fabrykę i mogę pomóc mojej rodzinie i już nie będzie takich dni że nie mamy czego jeść. O nie fabryka się zamyka bo europejczykowi
@alteron: Dla tych ludzi taka fabryka to wybór między zarabianiem tych pięciu dolarów, a niczym, czyli najczęściej przemocą, prostytucją, prostymi pracami rolnymi za 8x mniejszą stawkę. Ale ludzie tego nie rozumieją. Obecne potęgi jak UK, USA czy Japonia lub Korea Południowa zostały stworzone właśnie ten sam sposób. Właściwie jeśli komuś szkoda tych biednych ludzi, to tym bardziej powinien kupować rzeczy stamtąd :)
@vanhalen Aha, rozumiem czyli jesteś z tych co trzeba im mówić co trzeba robić, lubić itd bo sami nie potrafią podjąć decyzji lub się jej boją. Nieźle.
( ͡º ͜ʖ͡º)
A tak na serio to nie wiem co właściwie ma na celu ten obrazek. Mamy jakąś nową zimną wojnę US&A z chinami. I zwykły człowiek nie powinien brać w tym udziału i kupować do co tanie i wystarczające