Wpis z mikrobloga

Pytanie do wszystkich, którzy zbliżają się do 30lat, albo już dawno przeskoczyli ten wiek. Co byście w swoim życiu zmienili (gdybyście mogli cofnąć się w czasie), albo co byście polecili młodszym od siebie.

Jakieś rady na zasadzie:
-nie bierz ślubu zbyt wcześnie (albo może zbyt późno)
-często szukaj i zmieniaj prace (albo może na odwrót?)

Kompletna dowolność w takich przemyśleniach.

Mam 23 lata i ciekawi mnie co macie do powiedzenia :)
#doroslosc #feels #milosc #praca
  • 76
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pierwiastek_Zua: bawienia sie ludzmi dla zasady nie polecam, wkońcu wyjdzie regularny #!$%@? imho.

A jak sie jest skalibrowanym socjalnie i doswiadczonym to zagrywki zdarzaja sie naturalnie jak kazdemu.
  • Odpowiedz
@Zoltafik: siadaj mały #!$%@? i słuchaj. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1. Podróżuj.
Work and travel, autostop, erazmus. Żałuje ze zabrakło mi odwagi na wszystko z powyższych. Teraz z stabilna praca, zona i dziecko nie pozwala a rzuciłbym to wszystko żeby zabrać plecak i ruszyć gdzieś przed siebie.
2.
  • Odpowiedz
@Zoltafik: Utrzymuj kontakt ze znajomymi tylko na tyle dobry, zeby w razie czego gdzies po ciebie przyjechali albo pomogli sie przeprowadzic, zadnych blizszych wiezi nie warto. Pracuj zeby miec pieniadze. Za zarobione pieniadze pij, cpaj, chodz na dziwki.
  • Odpowiedz
@Zoltafik:
- Uprawiaj sport, regularnie. znajdź jakąś dyscyplinę, z której czerpiesz przyjemność. Wyjdzie Ci to wyłącznie na zdrowie.
- Zwracaj uwagę na to co jesz, szkoda katować organizm gównem jak fast foody itp., jedz mniej mięsa albo w ogóle z niego zrezygnuj.
- Jeśli chcesz zbudować dobrą i nietoksyczną relację z płcią przeciwną to nie bądź zaślepiony, kiedy widzisz jakieś czerwone flagi. Nie daj się omamić dupą i cyckami. Naprawdę
  • Odpowiedz
@Zoltafik: jeżeli zastanawiasz się czy warto coś zrobić to się nie zastanawiaj tylko rób. Chyba że chodzi o bieganie nago po mieście, nad tym się zastanów dwa razy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zoltafik: Ja bym zupełnie serio niczego nie zmieniła. Może najwyżej poradziłabym młodszej sobie, żebym więcej piła i sypiała więcej z różnymi facetami, bo pewnie wtedy miałabym więcej pewności siebie. Ale teraz też mogłabym to robić, więc w sumie niczego nie straciłam.
  • Odpowiedz