Wpis z mikrobloga

@Mr_kolek: Głupota nie jest tutaj ważna (ludzie nie są idealni ani wszyscy jednakowo mądrzy), ważne jest kierowanie uwagi opinii publicznej na to, kto jest winny i odpowiedzialny. Skuteczne kontrowanie propagandy, pokazywanie, w jaki sposób jest ona w rzeczywistości cenzurą i kontrolą myśli, mówieniem ludziom co ma być tabu. A tabu ma być krytykowanie Kaczyńskiego, Pis i ludzi, którzy bronią Jarosława i jego partii. Trzeba złamać to tabu i nie dać
  • Odpowiedz
jeśli chodzi o winę i odpowiedzialność to tak, Kaczyński. Ale ja nie mówię o winie, tylko glupocie

@Mr_kolek: PiS traci przez to w sondażach jeszcze bardziej przecież. Ludzi grzeją takie tematy jak aborcja lub to że minister zdrowia nie wie co się dzieje z testami, bardziej niż pompatyczne stwierdzenie że "gospodarka upada".

Nie wiem czemu, może bardziej się z tym utożsamiają, może o gospodarce tyle razy się mowiło że upada
  • Odpowiedz
@venividi: wlasnie mi się wydaje, że przez takie tematy PIS nie traci swojego twardego elektoratu, bo dla nich jest najważniejsze ze to (pseudo)patrioci i żyje się lepiej bo 500, a nie jakaś aborcja. Natomiast jeśli zaczęłoby byc głośno o tym że PIS źle przygotował kraj na epidemię, że szykują się problemy z pokryciem budżetu na 500+ to ten twardy elektorat mógłby mieć wątpliwości
  • Odpowiedz
@Mr_kolek: Nie bez powodu to najtwardszy elektorat w kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sądzę że ludzi niezdecydowanych mogłoby się udać przekonać żeby zagłosowali na kogoś innego niż PiS, natomiast twardego elektoratu tej partii nie skruszysz.

Dlatego PiS długo jeszcze nawet jak nie będzie rządził, to będzie poważną opozycją gwarantującą brak większości konstytucyjnej rządzącym. Jest po prostu rzesza ludzi, których PiS kupił polityką socjalną i byciem pseudopatriotyczną
  • Odpowiedz
@venividi: generalnie się z Toba w pelni zgadzam, tylko że aborcja to temat ktory będzie się kojarzył z "kolorowymi popaprańcami" i wątpię żeby protesty przeciwko aborcji w jakikolwiek, chociaż minimalny sposób uderzył w wizerunek PiSu.
  • Odpowiedz