Wpis z mikrobloga

W pracy. A programowania w unity nauczyłem się bo na początku mojej przygody gamedevem otaczałem się leniwymi programistami i stopniowo sam robiłem coraz więcej rzeczy i nie musiałem ich o nic prosić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kriskir2000: nie wydaje mi się że można się "nauczyć" Unity. Możesz specjalizować się w pewnych aspektach i znać wszystkie pakiety i addony ale nie ma końca nauki, ciągle się uczysz.
Ja zacząłem od tutoriali Brackeys'a a po ok. miesiącu klepania zacząłem realizować jakieś swoje proste projekty i tu już znając podstawy terminologii używałem googli żeby poszerzać wiedzę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kriskir2000: oficjalne tutorials unity, a potem realizowanie własnego projektu, i na bieżąco rozwiązywanie problemów z użyciem dokumentacji i Google.
  • Odpowiedz
@11_01_010_1010_00_10: też mnie to fascynuje, ale jak masz jakiś bardziej skomplikowany problem to ciężko znaleźć po angielsku, bo nikt nie będzie robił tutka o czymś co zainteresuje 15 osób.
Osobiście to myślę że z racji że masa hindusów w IT pracuje to te tutoriale są czymś w formie ich CV, stąd tyle tego jest.
  • Odpowiedz