Aktywne Wpisy

xiv7 +2
Mam pytanie, znam się na komputerach ale na motoryzacji w ogóle, co daje w samochodach osobowych silnik większy niż ~1.5 na publicznych drogach, nie tak orientacyjnie albo w jednej sytuacji na milion tylko tak zauważalnie przydatnego
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja

JoeGlodomor +8
źródło: 1000001358
Pobierz

W końcu poczuli się ważni, potrzebni i co najważniejsze w końcu poczuli że mają władzę.
A jak trzeba ścigać złodzieji czy bandytów za pobicia to po 2 tygodniach umorzenie bo nie można wykryć sprawcy. To nie to co groźny rowerzysta czy obywatel myjący brudne auto.
#koronawirus #policja
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1586412591vpmdjxvsbqr7LRibGsVuWy.jpg
Pobierz@asd23434asd: to sa wykroczenia na miare ich mozliwosci. I przestepca niegrozny to jeszcze mozna pocwaniakowac
Zgodnie z konstytucją tylko Trybunał Konstytucyjny może orzec niekonstytucyjność ustawy. Nikt inny. Ani ja, ani Ty, ani minister, ani najlepszy prawnik.
To działa tak, jak z wyrokiem za np. kradzież. Wina może być oczywista, dowody jednoznaczne, prawnicy jednomyślni, ale dopiero odpowiedni sąd orzeka winę, a do tego czasu złodziej jest niewinny.
@pcpc: nie, nie jest. Poczytaj sobie artykuły na stronach rpo.gov.pl (Strona Rzecznika Praw Obywatelskich)
Mi tam bez różnicy, czy się ze mną zgadzasz, czy nie. Szkoda mi ludzi, którzy czytają takie opinie w internecie, a potem płaczą zdziwieni karami od 500 zł do 20 000 zł, z których nie mają drogi do wywinięcia się. I
@pcpc: wybacz ale odnoszę wrażenie, że albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo nie czytasz tego co piszę w ogóle. MZ sobie napisał jakieś wysrywy na kolanie które są oderwane od prawa i niezgodne z nim. Konstytucyjnie nie masz wprowadzonego zakazu. To jest proste. Nie przyjmujesz mandatu a na bagietę kierujesz donos do jednostki o przekroczenie uprawnień skargę i co się da. Prosisz dodatkowo