Wpis z mikrobloga

Halo @mBank, to bardzo przykre dla mistrzów matematyki z podstawówek jak i szkół srednich, że postanowiliście zaoszczędzić niewielką dla was sumę, nie przyznając w tym roku stypendiów najlepszym matematykom wśród uczniów polskich szkół. Nie dość, że zostali skrzywdzeni przez los i decyzję ministerstwa, że nikt z nich nie otrzyma tytułu laureata, to jeszcze korzystając z kruczków prawnych zaoszczędzicie kilka złociszy. Moim zdaniem żenująca i krzywdząca postawa szczególnie w tym trudnym czasie, gdzie tak w cenie jest solidarność międzyludzka.

Regulamin programu stypendialnego Mistrzowie Matematyki-Stypendia Fundacji mBanku przewiduje przyznawanie stypendiów motywacyjnych laureatom Olimpiady Matematycznej i Olimpiady Matematycznej Juniorów na postawie wyników zawodów III stopnia, które w związku z sytuacją epidemiologiczną w roku szkolnym 2019/2020 nie odbędą się. Decyzją fundatora stypendiów, Fundacji mBanku, stypendia w programie stypendialnym Mistrzowie Matematyki w roku 2020 nie będą przyznawane.

#banki #mbank #fundacja #matematyka #szkola #szkolastandard #nauka #januszemarketingu #takasytuacja #ciekawostki #koronawirus #polska #centusie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@winylove: 1. Komu mają przyznać stypendium skoro zawody się nie odbyły?
2. Skąd wiadomo, że dla fundacji to niewielka suma?
3. Może nie przejedzą sami tych pieniędzy tylko jako fundacja przyznają je na coś innego?
  • Odpowiedz
@szwe:
1. odbyły się 2 etapy. Wyłoniono finalistów. Na bazie wyników 2 etapu przyznano wyróżnienia różnych stopni.
2. Dla mBanku to niewielka suma.
3. Nie wnikam. Skrzywdzili konkretne roczniki uczniów. Nie daj komuś cukierka, kto na to pracował cały rok albo dwa, a daj komuś innemu. Marne pocieszenie dla tego, komu nie dasz. A mówimy o nastolatkach.
  • Odpowiedz
@winylove: 1. okej, faktycznie jakby się uparli to pewnie szło z tej grupy, która zapewne jest większa niż ta docelowa, wyłonić laureatów w jakiś sposób.
2. dla mBanku pewnie tak, chociaż nadal nie wiem skąd te wnioski. Tutaj jednak jest fundacja która pewnie żyje swoim życiem i jest tylko finansowana przez mBank.
3. Czy ja wiem czy skrzywdzili. To tylko dobra wola mBanku że decyduje się na finansowanie konkursu. Regulamin
  • Odpowiedz
@szwe:
Ad.2. Nie jest napisane ile mają wydać kasy i na ilu uczniów. Mogli dać mniej, mogli więcej a nie dadzą nic nikomu. Ani jednego stypendium. Fundacja ma w nazwie mBank więc ma za zadanie robić pozytywny PR dla @mBank. Co innego, gdyby nazywała się inaczej i miała inne logo.
Ad.3. W regulaminie olimpiad MEN jest napisane, że muszą być trzy etapy. I co? MEN wydał rozporządzenie i
  • Odpowiedz
@szwe: zawołam. Ale już tłumaczyłem. Choćby przekazali tą kasę na inne dzieciaki to komuś je zabrali. Komuś, kto pracował na nie ciężko i długo gdy inni sobie np. w tym czasie grali w gry.
  • Odpowiedz
@TankDriver: jest taki czas, że teraz odsiewa się ziarno od plew. Widać kto jak zachowuje się w czasie epidemii. Kto zwalnia pracowników, a kto stara się ocalić miejsc pracy. Kto wykorzystuje sytuację aby nie ponosić jakichś kosztów, a kto się od zobowiązań nie miga. Tylko tyle i aż tyle.

Tacy jak ty krytykują 500+ bo idzie na "patologię". A tu obrażasz "marką" gdy o żadnej patologii nie ma mowy. Gratuluję
  • Odpowiedz
@winylove, zdecydowaliśmy, że w tym roku nie przyznamy stypendiów dla laureatów Olimpiady Matematycznej i Olimpiady Matematycznej Juniorów. Z uwagi na sytuację epidemiologiczną, zawody nie zakończyły się, a więc nie ma listy laureatów, których moglibyśmy nagrodzić stypendiami. Decyzję podjęliśmy na podstawie regulaminu programu stypendialnego "Mistrzowie Matematyki".
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@winylove: Ty za to traktujesz dobrowolną akcję jakby była obowiązkiem. Jaki wygibas logiczny wykonałeś żeby porównać solidarność społeczną do zachowania zgodnego z regulaminem. Tacy jak ja nie krytykują 500+ bo korzystają z niego. Tacy jak ty za to uczą dzieci od małego, że trzeba się ścigać i po to się uczyć żeby dostać pieniądze.
  • Odpowiedz