Wpis z mikrobloga

Słuchajta hopy jest problem. Właśnie wróciłem do polszy po 10 latach w UK i o dziwo mój „credit score” „historia kredytowa się polepszyła w moim angielskim banku (nie wiem jakim cudem ale mogę wziąć „overdraft” na £1800 funtów !!! Raczej do UK wracać nie zamierzam więc co teraz robić? Wsiąść to i nie spalacac ? A co jak będę chciał wrócić? Wpuszczą mnie jak mam „settled status” ?? I czy będą mnie ścigać w krajach UE i Polsce ?
Radźta hopy co robić …
#polska #problemypierwszegoswiata #wroclaw #warszawa #finanse #biznes #kariera #prawo #inwestycje
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarekKucharz: banki maja układy - to że uk wyszło z eu nie uratuje cie w najmniejszym stopniu. Dojadą cie i odbiorą sobie wszystko z odsetkami i jeszcze pokryjesz koszty ich adwokatów.
  • Odpowiedz
  • 0
@kubako: skąd wiesz jak to działa? Bo będąc w UK znałem ludzi z długami po 10 tys funtów i poprostu mieli status bankruta i nikt im nic nie zabierał i nie dojeżdżał … tam nie jest aż tak prymitywnie jak w polszy, że cię za 10zl będą ścigać aż wykończą … tam rozumieją, że obywatele mogą mieć problemy i zawsze chcą się dogadać po dobroci a Pozatym dla nich taka
  • Odpowiedz
@MarekKucharz to trzeba było jeszcze pozabijać paru śniadych i nakraść złota, skoro Polska daje immunitet. K---a, opie, trzeba było tam zostać bo mental widzę osiągnąłeś jak typowy robol angielski czy inny Rachid
  • Odpowiedz
tam nie jest aż tak prymitywnie jak w polszy, że cię za 10zl będą ścigać aż wykończą … tam rozumieją, że obywatele mogą mieć problemy i zawsze chcą się dogadać po dobroci a Pozatym dla nich taka suma to jest nic

Jakby ktoś się zastanawiał co to znaczy, to przetłumaczę z patusowego na polski:

"Wydaje mi się, że w UK ludzie na ogół spłacają swoje zobowiązania, więc złodziei i oszustów nie trzeba
  • Odpowiedz
  • 0
@salad_fingers: rozumiem, że jak ktoś podróżował po świecie nauczył się języków poznał inne kultury to w kraju kapusty i cebuli to taka osoba to „patus” bo zwycięzcy trzymają się swojego zacofanego polskiego bagienka :) widać zazdrość od środka zżera ;)
  • Odpowiedz