Wpis z mikrobloga

Problemik z kompem. Dość ciekawy. Kończę prace na kompie i usypiam go. Potem budzę (klawiatura lub myszka) i oprócz aplikacji, które zostawiłem otwarte, otwiera się jedna losowa aplikacja. Przeskanowałem malwarebytesem. Zastanawiam się czy to nie problem z RAM lub CPU Kiedyś był inny objaw, ze podczas zamykania kompa wywal się jakiś błąd, który wcześniej był usypiany a potem budzony. Windows 10 pro. Procek wiekowy i7 6700k ustawiony na 4.6Ghz. 32GB RAM corsair vengeance 3000mhz. Płyta Asus Maximus VIII Hero. GPU Zotac GTX 1080ti. Zasilacz Corsair VS650. Dwa dyski jeden ssd i jeden hdd. Ssd już 3ci (zmieniałem ze względu na zbyt mała pojemnosc) ale przy każdym tak było. #komputery #serwispc
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@clbg: ta, robię coś rano w Excelu, zamykam go, później do nocy siedzę z czymś innym i zapominam o tym, WYŁĄCZAM komputer a rano wita mnie pulpit i arkusz xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@clbg: u mnie czesto nie wykrywa klawiatury po ponownym uruchomieniu i musze przepinac na inne zlacze USB a ostatnio tez dzwieku nie ma i tez musze resetować, to cos z windą bo wczesniej nie mialem takich problemow.
  • Odpowiedz
  • 0
@frutson: Kiedyś życie było proste. DOS i klawiatura. Najbardziej odjechanej czasy to jak był Windows millenium i akurat składałem PC na rivie tnt2 i Duronie 750Mhz. Chyba ( ͡° ͜ʖ ͡°) i ten dylemat win 98 czy millenium. Na szczęście wybrałem 98 ale tamtego tez sprawdziłem przez maksymalnie kilka godzin. Zaraz się popłacze z nostalgii. (,)
  • Odpowiedz
windows 10 się w ogóle nie wyłącza co jest strasznie głupi

@beer_man: i przez to odpierdziela takie cyrki, strasznie irytujące jak dla mnie i co ciekawe przez procek mi dziwnie chodzil. Byle co i wchodzil na wyższe taktowanie dopiero wyl/wl komputera powodowalo, że wracał do normalnej pracy. Dzięki jeszcze raz.
  • Odpowiedz